«Αυτό που σήμερα ονομάζουμε εργασία, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης στο μέλλον» δήλωσε ο Joseph Fuller σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού HR Professional. Ειδικότερα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο συνέδριο «Future of Work Conference» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου σε digital μορφή, ο J. Fuller, Professor of Management Practices στο Harvard Business School, αναφέρθηκε στον όρο «Το μέλλον της εργασίας» και στην αλλαγή και στην εξέλιξή της, τονίζοντας πως «οι εταιρείες, οι εκπαιδευτές και οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τα θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό θεωρώντας ότι η αλλαγή θα είναι σταδιακή, δίνοντάς τους, έτσι, χρόνο να αντιδράσουν. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον. Η αλλαγή είναι επαναστατική».

Κάνοντας λόγο για τις νέες συνθήκες εργασίας που επέβαλε ο Covid 19, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η πανδημία “ανάγκασε” τις εταιρείες να επανεξετάσουν το πώς προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό τους και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες» και συνέχισε: «Το ερώτημα δεν είναι “πόσο γρήγορα μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά πραγματικότητα”, αλλά “ποιο καινούργιο κόσμο μπορούμε να δημιουργήσουμε για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητά μας ως εργοδότες;”».

Τέλος, ο J. Fuller μίλησε και για τον στρατηγικό ρόλο των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού στην μετα-Covid εποχή, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Τα στελέχη HR θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη μείωση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού τους. Μην αποδέχεστε την κινητικότητα των εργαζομένων σαν κάτι μη αναστρέψιμο», ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη σημασία του upskilling των εργαζόμενων. «Είναι πολύ πιο επικερδές να “αναπτύξετε το δικό σας” ταλέντο, παρά να ανταγωνίζεστε όλους τους άλλους» κατέληξε.