Ένας νέος φορέας για την προετοιμασία και υποστήριξη ικανών γυναικών με υψηλή κατάρτιση προκειμένου να καταλάβουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια ανακοινώθηκε χθες, με την επωνυμία «the Boardroom». Ο φορέας ξεκίνησε από τη Ζυρίχη, όπου αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, C-level και ExCom level γυναίκες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, ενώ στον ένα χρόνο παρουσίας του επεκτείνεται στις ΗΠΑ, καθώς και την Ευρώπη, μεταξύ άλλων, στη Γερμανία, τη Δανία και σήμερα στην Ελλάδα.

Το «the Boardroom» έχει αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση στην προετοιμασία επίδοξων μελών ΔΣ, με γνώμονα την ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της ποικιλομορφίας και ένταξης (diversity, equity and inclusion) σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, η οποία βασίζεται σε 4 πυλώνες: Εκπαίδευση για επίδοξα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων (Board Education), Leadership development και εκμάθηση από ομότιμους (peer learning), Strategic networking με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών σε θέσεις επιρροής, και Προβολή θετικών προτύπων (role models) από όλον τον κόσμο.

Το the Boardroom στη χώρα μας έχει αναπτύξει συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τις Stanton Chase, ως αποκλειστικό Board Leadership Advisor, την Deloitte, ως αποκλειστικό Corporate Governance και Thought Leadership Advisor, και τη Norton Rose Fulbright, για νομικά θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, ενώ υποστηρίζεται ενεργά από την Eurobank. Ο φορέας δέχεται μέλη μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή υποψηφιότητας, ενώ το προφίλ των υποψήφιων μελών και των υψηλόβαθμων στελεχών που υποστηρίζουν επίσημα την πρωτοβουλία εξετάζεται από ανεξάρτητο Admissions Committee, το οποίο ελέγχει ότι πληρούνται τα κριτήρια επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ποικιλομορφίας δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και κλαδικής εξειδίκευσης των μελών. Ιδρύθηκε από την Ντιάνα Μαρκάκη, διεθνή δικηγόρο και investment banker με πολυετή εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια.