Η Παπαστράτος αναδείχθηκε, για 2η συνεχή χρονιά, ο ελκυστικότερος εργοδότης για το 2022, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε για 5η φορά η Randstad στην Ελλάδα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες ΙΟΝ, η οποία ανέβηκε από την τρίτη στη δεύτερη θέση, και η LAMPSA Hotels που βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα των ελκυστικότερων εργοδοτών στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στις υπόλοιπες θέσεις συναντάμε τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. (4η), Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. (5η), Ελληνικά Πετρέλαια (6η), Βιανέξ (7η), Atlantica Hotel Management (8η), ELPEN Φαρμακευτική   (9η) και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (10η).

Οι ελκυστικότεροι εργοδότες για το 2022, αναδείχθηκαν στη βάση κριτηρίων όπως ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές, το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, οι δυνατότητες εξέλιξης σταδιοδρομίας που παρέχουν στους εργαζόμενους, η μακροπρόθεσμη ασφάλεια της εργασίας και η ισορροπία εργασιακής – προσωπικής ζωής. Στην Έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) συμμετέχουν περισσότερα από 163.000 άτομα από 31 χώρες παγκοσμίως, τα οποία αξιολόγησαν συνολικά 5.900 επιχειρήσεις. Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.547 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών, ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2022. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναδεικνύονται σημεία που αφορούν στα κριτήρια επιλογής εργοδότη, τους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, τους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και την πρόταση αξίας των εργοδοτών.

Μισθός και παροχές πρώτα κριτήρια επιλογής εργοδότη
Ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές παραμένουν και το 2022 ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή εργοδότη στην Ελλάδα, με το υψηλότερο ποσοστό μάλιστα να καταγράφεται στις γυναίκες, τις ηλικίες 55-64, και τους εργαζόμενους που διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Εντούτοις, παρά τη σημασία του μισθού και των παροχών στην ελκυστικότητα των επιχειρήσεων, οι σημερινοί εργοδότες λαμβάνουν μέτρια έως χαμηλή βαθμολογία σε αυτούς τους παράγοντες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας 35-54 ετών, οι οποίοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι σε αυτό το θέμα. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση των κριτηρίων για την επιλογή εργοδότη εμφανίζονται το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και η δυνατότητα εξέλιξης της σταδιοδρομίας, παράγοντες  που παραμένουν σημαντικοί για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, όχι όμως για τους εργοδότες, οι οποίοι λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση από τους εργαζόμενους αναφορικά με τα παραπάνω.