Η Bayer Ελλάς με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων, όπως έχει καθιερωθεί η 15η Ιουλίου, παρουσίασε το Young Advisory Board (YAB) που δημιούργησε στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας. Τα μέλη του Συμβουλίου ΥΑΒ της Bayer Ελλάς εργάζονται σε έργα που αφορούν όλους τους τομείς της εταιρείας αλλά και σε ad-hoc ενέργειες που άπτονται του ενδιαφέροντός τους, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζονται στη Διοικούσα Επιτροπή της Bayer Ελλάς.

«Η αποστολή τους είναι να φέρουν νέες και καινοτόμες ιδέες, να δημιουργήσουν μια δραστήρια κοινότητα νέων επαγγελματιών στην εταιρεία, να αξιοποιούν και να ενισχύουν τις δυνατότητές τους  και ταυτόχρονα, να λειτουργούν  ως ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας με τη Διοίκηση για τα θέματα που διαπραγματεύονται» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Το YAB είναι μια ομάδα που ενεργεί αυτόνομα με τη συμβολή ενός συντονιστή που έχει καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο ΥΑΒ συμμετέχουν οι Αντωνία Κόλλια, Product Specialist Oncology, Αγγελική Κοψίνη, Medical Scientific Liaison Cardiology, Βαγγέλης Σταματέλος, Crop Science Customer Advisory & Sales Representative, Κωνσταντίνα Τιφτικίδου, Legal Entity Controller & Financial Manager και Βασίλης Βασιλειάδης, Consumer Health Digital & Media Manager. Συντονίστρια της ομάδας είναι η Νάντια Καρμίρη, HR Partner.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οι δεξιότητες των νέων
«Η δημιουργία του Συμβουλίου ΥΑΒ δίνει την ευκαιρία για την εφαρμογή μιας ακόμα συμπεριληπτικής προσέγγισης στις συζητήσεις και στις αποφάσεις της εταιρείας και εξασφαλίζει την επιθυμητή ποικιλομορφία μέσα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοί μας συμβάλουν στη συνεχή ενδυνάμωση της κουλτούρας της Bayer Ελλάς. Η εστίασή μας στη μοναδικότητα των ανθρώπων μας και στις ανάγκες τους, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη συνύπαρξη, την αλληλεπίδραση και την αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στις 4 γενιές που εκπροσωπούνται σήμερα στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Η ίδρυση της ομάδας ΥΑΒ διευρύνει τον χώρο για νέες φωνές που συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας μας. Όταν οι απόψεις των νέων αναζητούνται και όταν αξιοποιούνται και αναπτύσσονται τα ταλέντα τους, τότε, ο οργανισμός οικοδομεί μια μοναδική ταυτότητα που γίνεται και ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα», τονίζει η Αγγέλικα Τζέμου, BoD Member, Head of HR και I&D Country Lead. Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) γιορτάζεται, από το 2014 κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου, όπως εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ.