Με την πεποίθηση ότι η ομαδικότητα είναι ατομική δεξιότητα αναπτύσσει τα στελέχη της σε συνεχή βάση η Westnet. Ειδικότερα, η εταιρεία υλοποίησε τον Ιούλιο σχετική δράση εκπαίδευσης και ανάπτυξης με θέμα «High Trusting Teams» σε συνεργασία με την Door Training & Consulting.

Η εν λόγω δράση είχε βιωματικό χαρακτήρα και, μέσα από την αξιοποίηση ειδικά σχεδιασμένων παιγνίων, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα δομικά στοιχεία των ομάδων που κάνουν τη διαφορά, αποκτώντας παράλληλα άμεσα εφαρμόσιμες δεξιότητες.

Οι εκπαιδευόμενοι γνώρισαν καλύτερα την επαγγελματική τους οικογένεια, διασκέδασαν και παράλληλα κατανόησαν τις δεξιότητες που συμβάλλουν στις ομάδες υψηλής απόδοσης, δηλαδή τη συλλογική δέσμευση για την επίτευξη του αποτελέσματος (collective accountability), την εμπιστοσύνη, την παροχή και τη λήψη ανατροφοδότησης, την αποτελεσματική επικοινωνία, τη διαχείριση των πεποιθήσεων και των συγκρούσεων, τον καινοτομικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση, αλλά και την έμφαση στις αξίες της ομάδας.