Με περισσότερους από 80 μαθητές και 20 ομιλητές, ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES 2022 (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program), μετά από 2 εβδομάδες γεμάτες με εκπαιδευτικά workshops και ομιλίες.

Πρόκειται για το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, ενώ συντονίζεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – ACEin, υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Ειδικότερα, πρωταρχικός στόχος του προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και η εκπαίδευση των μαθητών Λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την επιχειρηματική υλοποίηση νέων ιδεών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του ΟΠΑ, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μιας νέας επιχείρησης.

Βραβεία για τις καλύτερες ιδέες
Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων του προγράμματος, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με άτομα που δεν γνώριζαν, συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύτηκαν οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες, έπειτα από παρουσίαση (pitching) στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι ViRec (Βραβείο Ομαδικότητας), SPs & AID THEM (Βραβείο Περιβάλλον/Κοινωνικός Αντίκτυπος), TPB Case (Βραβείο Υλοποίησης Προϊόντος), Dental Fusion (Βραβείο Καινοτομίας) και Genia (Βραβείο Ετοιμότητας & Αγοράς).