Η ΕΑΣΕ άνοιξε το διάλογο για τη στρατηγική σημασία του οικοσυστήματος καινοτομίας για τη χώρα μέσα από τη διοργάνωση εκδήλωσης που, όπως αναφέρει η ίδια, «λειτούργησε σαν βήμα διαλόγου για το μέλλον των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα». Κύριο θέμα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο OTE Academy ήταν η αλληλεπίδραση των ενδιαφερόμενων μερών μέσα από μια ολιστική προσέγγιση για τον ρόλο του κράτους, των start-uppers, των investors, των στελεχών της ΕΑΣΕ.

Σύμφωνα με την Εταιρία, η συγκεκριμένη δράση της ΕΑΣΕ αποτελεί την αρχή μίας σειράς στοχευμένων ενεργειών για την ενίσχυση του δείκτη καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο προβλέπει την καθοριστική συνδρομή της στο έργο του Elevate Greece. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΣΕ έχει επισημάνει και στο παρελθόν με τοποθετήσεις της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το brain drain και την ανταγωνιστικότητα της χώρας, τη σημασία της δημιουργίας και εγκαθίδρυσης ενός ισχυρού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Καλύπτοντας όλες τις πιθανές παραμέτρους που αφορούν από τη χρηματοδότηση μέχρι το mentoring και τη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων υποστήριξης startups, ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Κατερίνα Πραματάρη,  Επιστημονική Υπεύθυνη στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Partner Uni.Fund, Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια egg – enter•grow•go, Eurobank και Θανάσης Καλέκος, Managing Partner, Odyssey Venture Partners.