Το Great Place to Work®, σε συνεργασία με το Fortune ανακοίνωσαν χθες την ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Workplaces™. Σύμφωνα με αυτή, η DHL Express κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση το 2022, ακολουθούμενη από τη Hilton και τη Cisco.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις αυτές εταιρείες κατατάχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της αντίστοιχης περσινής λίστας. Να σημειωθεί δε ότι έξι από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, AbbVie, Deloitte, SC Johnson, Teleperformance και Bristol-Meyers Squibb) διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι 25 αυτές εταιρείες είναι κατά σειρά οι εξής: DHL Express, Hilton, Cisco, Salesforce, Millicom, AbbVie, Deloitte, Hilti Group, SC Johnson, Stryker, Teleperformance, Medtronic, EY, Vrio: DirectTV & Sky, SAP SE, Scotiabank, Accenture, Nestle, Cadence, Mercado Libre, FedEx, Concentrix, Sopra Steria, Adobe, Bristol-Myers Squibb.

Για τους εργαζόμενους σε αυτές τις 25 κορυφαίες εταιρείες, κατά μέσο όρο:

  • Το 88% είπε ότι «όλοι είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν περισσότερο προκειμένου να βγει η δουλειά» στην εταιρεία του
  • Το 87% είπε ότι θα «συνιστούσε ανεπιφύλακτα τον χώρο εργασίας του σε φίλους και συγγενείς»
  • Το 85% δήλωσε ότι «επιθυμεί να εργαστεί για τον εργοδότη του για πολύ καιρό»

Στην έρευνα του Great Place to Work® συμμετείχαν διεθνώς 4,5 εκατ. εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 11.500 εταιρείες με 15 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 146 χώρες.

Τι κάνει τους καλύτερους εργοδότες του κόσμου να ξεχωρίζουν;
15% περισσότεροι εργαζόμενοι των World’s Best Workplaces, σε σύγκριση με εργαζόμενους άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι η εταιρεία τους προσφέρει «επιπλέον ειδικές και ξεχωριστές παροχές». Η ευελιξία ήταν βασικό συστατικό της εμπειρίας των εργαζομένων, ακόμη και για εταιρείες που δεν μπορούν εύκολα να προσφέρουν απομακρυσμένη/υβριδική εργασία. Η δικαιοσύνη και η αμεροληψία αποτελούν επίσης βασικά χαρακτηριστικά πολλών από τις εταιρείες στη λίστα του 2022, με εταιρείες όπως η DHL Express (Νο. 1) να αναφέρουν μεγάλες επενδύσεις στη διαφορετικότητα, τη δικαιοσύνη και τη συμπερίληψη για το εργατικό δυναμικό τους παγκοσμίως.