Τη γυναικεία δυναμική στην καινοτομία υποστηρίζει η Bayer Ελλάς, χρηματοδοτώντας δύο υποτροφίες, ύψους 3.500 ευρώ η καθεμία, σε νέες επιστήμονες με υψηλές δυνατότητες εξέλιξης στον κλάδο τους.

Οι εν λόγω υποτροφίες θα δοθούν σε ερευνήτριες που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή στην Ογκολογία ή Γεωργία και συγκεκριμένα στις κατηγορίες:
α) Έρευνα πάνω στον καρκίνο και συναφείς ειδικότητες και
β) Γεωργία, ιχθυοκαλλιέργειες, οινοποιία και συναφείς ειδικότητες, με την υποβολή των αιτήσεων να πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σχεδίασε το Συμπόσιο SheSTEMs, που θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή στις 17 και 18 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο Αθηνών, με την επίσημη υποστήριξη έξι πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στόχος του Συμποσίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα πεπραγμένα στην έρευνα, να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει για συμμετοχή στις STEM επιστήμες και να προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και καριέρας στις Ελληνίδες που ενδιαφέρονται για αυτούς τους τομείς. Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι νικήτριες των υποτροφιών θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στο κλείσιμο του Συμποσίου.