Η διαφορετική, δίκαιη και συμπεριληπτική εργασιακή κουλτούρα αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους 10 βασικούς παράγοντες που θα επηρεάζουν την ανθεκτικότητα των οργανισμών το 2023 επισημαίνει σε σχετική της αναφορά η SAS.

Τα στελέχη της εν λόγω πολυεθνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των analytics, προετοίμασαν μερικές προβλέψεις και τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο έτος στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία, τις αλυσίδες εφοδιασμού και αλλού. Μια από αυτές είναι και η συμπερίληψη, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και η Jenn Mann, Διευθύντρια HR της SAS.

Όπως τονίζει η ίδια, «οι εταιρείες θα στηρίζονται περισσότερο στις ομάδες ανθρώπινου δυναμικού και analytics για να κατανοήσουν τα δεδομένα και τις αναλύσεις για το προσωπικό τους, ώστε να δημιουργούν συγκεκριμένα πλάνα για το εργατικό δυναμικό».

Όπως εκτιμά, οι εταιρείες χρειάζονται δεδομένα για να ενημερωθούν για το ποιες δεξιότητες διαθέτουν, ποιες απαιτούνται για την προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και πού πρέπει να καταρτιστούν για να ανανεώσουν τις στρατηγικές τους σε επίπεδο μάθησης και ανάπτυξης. «Τα δεδομένα θα βοηθήσουν επίσης να διασφαλιστεί ότι η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής μιας εταιρείας πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό» καταλήγει η Jenn Mann.