Μόλις η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη- μετά την Πορτογαλία- που αύξησε στις 20 ημέρες την άδεια για τους πενθούντες γονείς έγινε, πριν από λίγες ημέρες, η Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα που του κατέθεσε η ΑΜΚΕ Καρκινάκι, έφερε στη Βουλή τροπολογία σε νομοσχέδιο, η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Σώματος.

Πλέον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 93 του Ν.5018 / 09-02-2023 (ΦΕΚ Α’ 25), στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α’ 222) προστίθεται άρθρο 236Α ως εξής: «Οι εργαζόμενοι γονείς, κατά την έννοια του άρθρου 218, δικαιούνται άδεια είκοσι (20) ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου του τέκνου τους».

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκριση σε ένα δίκαιο αίτημα. Αποδεικνύεται πως όταν η στοχευμένη και τεκμηριωμένη συνηγορία υπέρ των ασθενών και των φροντιστών τους συναντά την πολιτική βούληση, η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί σε πραγματικές παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να προτείνουμε πολιτικές που φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Λιάρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Καρκινάκι.