Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη δεύτερη συνεχή διάκρισή μας στο διαγωνισμό Best WorkPlace. Η 12η θέση δεν είναι μόνο η αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά πολύ περισσότερο η υπενθύμιση για τις σημαντικές ευθύνες που έχουμε απέναντι σε όλους τους υπαλλήλους μας και τους πελάτες μας.

Κύρια επιδίωξή μας είναι η εφαρμογή δίκαιων και καινοτόμων μεθόδων διοίκησης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού μας. Η δημιουργία ενός υγιούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος δεν είναι αποτέλεσμα μόνο οικονομικών παραγόντων. Προϋποθέτει σταθερή εταιρική στρατηγική, η οποία αναδεικνύει τη διάθεση, υπομονή και επιμονή να ακούμε τις προτάσεις και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ανθρώπων μας.

Αξίες της Εταιρείας όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η ανοικτή επικοινωνία, αλλά και το όραμα της ανώτατης διοίκησης σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα εργασιακό περιβάλλον, που παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους εργαζομένους για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Στην Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τις παροχές μας, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δημιουργήσει ομάδες εργασίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την καταγραφή προτάσεων για θέματα όπως είναι το εργασιακό περιβάλλον, η οικολογική συνείδηση εντός και εκτός εργασιακού χώρου κ.ά. Αποτέλεσμα της ανοιχτής επικοινωνίας ήταν και η διατύπωση προτάσεων εκ μέρους των υπαλλήλων για τη μετακόμισή μας σε ένα νέο χώρο. Σε λίγες μέρες, οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν, καθώς θα μεταφερθούμε σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο κτίριο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα αποτελέσματα του Best WorkPlace, οι υπάλληλοί μας εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για πρωτοβουλίες, όπως η κάλυψη θέσεων εργασίας, με εσωτερική μετακίνηση. Για κάθε υπάλληλό μας με υψηλή απόδοση σχεδιάζουμε ατομικό career path και τον προετοιμάζουμε κατάλληλα, ώστε μελλοντικά να αναλάβει θέσεις μεγαλύτερης ευθύνης εντός της εταιρείας.

Στην Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες οι γυναίκες εργαζόμενες δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» (glass ceiling), το οποίο θα εμπόδιζε την εξέλιξή τους και θα συνδέονταν με ανισότητα στις αμοιβές μεταξύ αυτών και των ανδρών συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενες μητέρες, έχουν ίσα δικαιώματα με όλους σε θέματα προαγωγών, κάτι που αποδεικνύεται από ένα σημαντικό αριθμό γυναικών που έλαβαν προαγωγή όταν επέστρεψαν από την άδεια εγκυμοσύνης. Άλλωστε τα συστήματα εκπαίδευσης, αξιολόγησης και επιβράβευσης που εφαρμόζουμε, είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, το σύνολο των υπαλλήλων, μας υποστηρίζει ενεργά στην υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Όσον αφορά στην ενθάρρυνση της εθελοντικής εργασίας, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Η Εταιρεία ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν σε μία εθελοντική ομάδα η οποία θα μοίραζε τρόφιμα στους πυρόπληκτους και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου της ΕΡΤ.

Μία ακόμη πρακτική που μας διαφοροποιεί είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης. Μέσα από τις δράσεις συμβουλευτικής η Εταιρεία αναδεικνύει τις πραγματικές ικανότητες των εργαζομένων της εταιρείας μέσω πρακτικών που βοηθούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του στρες και των συναισθημάτων, την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης από την εργασία και την οικογένεια και την απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης.

Σημαντικές, ακόμη, παροχές είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι εκδηλώσεις, τα δώρα στους εργαζόμενους και στα παιδιά τους, η οικονομική ενίσχυση εργαζομένων κ.ά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 320 υπαλλήλους μας, καθώς και στο σωματείο εργαζομένων, οι οποίοι μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι υπάλληλοι θα προσέρχονται καθημερινά με χαμόγελο, ενώ πρόκληση αποτελεί ο σχεδιασμός νέων παροχών οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των εργαζομένων μας.