Η ICAP Group αναπτύσσεται ταχέως σε ένα πολυσχιδή οργανισμό με έξι μεγάλους κλάδους. Ο CEO του Ομίλου και οι τρεις Διευθυντές των Τομένω Ανθρώπινου Δυναμικού, μιλούν για τα φιλόδοξα σχέδιά τους στο χώρο του HR.

<‘Σελίδα 1: Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου’>
Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου, «Η ICAP Group μετεξελίσσεται ραγδαία στον πιο πετυχημένο οργανισμό παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»

HR Professional: Κύριε Κωνσταντέλλο, το τελευταίο διάστημα η ICAP αναπτύσσεται δυναμικά. Θέλετε να μας πείτε τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2008;

Νικήτας Κωνσταντέλλος: Η ΙCAP, μια ιστορική εταιρεία με παρουσία περίπου 50 χρόνων, ήταν πάντα μια καταξιωμένη σταθερή δύναμη. Από το 2001 έως το 2006, πραγματοποιούσε τζίρο που ήταν σχεδόν αμετάβλητος, γύρω στα 18 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, με σταθερή κερδοφορία και απασχολούσε γύρω στα 300 άτομα. Όλα όμως άλλαξαν, όταν στο τέλος του 2006 η Global Finance, η μεγαλύτερη εταιρεία Ιδιωτικών Κεφαλαίων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, απέκτησε ισχυρό πλειοψηφικό πακέτο και συνεπώς τον έλεγχο της ICAP.

Όταν μου έγινε η τιμή και ανέλαβα, πριν ένα περίπου χρόνο, τη διοίκηση της Εταιρείας, καταστρώσαμε ένα αναπτυξιακό πλάνο, το οποίο και υλοποιούμε με συνέπεια και ταχύτητα. Έτσι, η ICAP Group εμφάνισε ισχυρή ανάπτυξη πετυχαίνοντας ενοποιημένο τζίρο 32 εκατ. ευρώ και κέρδη ΕΒΙΤDA 5,5 εκατ. ευρώ, που ήταν αυξημένα κατά 21% και 27% αντίστοιχα σε σχέση με το 2006.

Το 2008 εξελίσσεται ακόμη καλύτερα. Στις αρχές του χρόνου ιδρύσαμε στην ICAP Romania, αρχίζοντας με 20 άτομα και ενισχύσαμε την ICAP Bulgaria που έφτασε τα 25 άτομα, ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα ιδρύσουμε την ICAP Serbia. Παράλληλα, στην Ελλάδα, οι εργασίες μας εξελίσσονται ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, αφού είμαστε κοντά στο να ανακοινώσουμε μια νέα μεγάλη εξαγορά. Εάν τα σχέδια μας ευοδωθούν, θα κλείσουμε το 2008 κοντά στα 50 εκατ. ευρώ τζίρο, έχοντας 300 άτομα στην Ελλάδα και 200 στο εξωτερικό. Επιπλέον, διαθέτουμε άλλα 800 άτομα, μέσω του HR Outsourcing, που θα εργάζονται σε εγκαταστάσεις πελατών μας. Όπως βλέπετε, μετά από 5 χρόνια ουσιαστικά στασιμότητας, μέσα σε μόνο δύο χρόνια η ICAP Group αναμένεται σχεδόν να τριπλασιάσει τα μεγέθη της!

HR Professional: Με όλη αυτή την ανάπτυξη και τη μετεξέλιξη της σε ICAP Group, πώς είναι πλέον διαρθρωμένη η επιχείρησή σας;

Νικήτας Κωνσταντέλλος: Το όραμά μας είναι να καταστούμε ο πιο επιτυχημένος οργανισμός παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, που θα μας καθιστά την πρώτη επιλογή των σημαντικότερων εταιρειών. Αυτή είναι και η λογική πίσω από την φράση “Your Business Partner” που συνοδεύει την εταιρική μας επικοινωνία.
Σήμερα, λοιπόν, η ICAP Group είναι ένας πολυσχιδής οργανισμός, που προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών, που ομαδοποιούνται στις ακόλουθες έξι μεγάλες Επιχειρηματικές Μονάδες:

  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση.
  • Επιχειρηματικοί Οδηγοί.
  • Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.
  • Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Contact Center.
  • Είσπραξη Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

HR Professional: Πολλοί περίμεναν, λόγω της μακρόχρονης και επιτυχημένης πορείας σας στη Συμβουλευτική Ανθρώπινου Δυναμικού, ότι μόλις αναλάβετε το τιμόνι της ICAP θα «κτυπούσατε» και στο HR. Ποιες, λοιπόν, ήταν οι κινήσεις σας στο χώρο αυτό;

Νικήτας Κωνσταντέλλος: Κατ’ αρχήν, να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Ξέρετε, ο δικός μου ρόλος, ως CEO ενός μεγάλου Ομίλου, είναι να μοιράζω το χρόνο μου αναλογικά στο συντονισμό και των έξι Επιχειρηματικών Μονάδων που διαθέτουμε και, κυρίως, στο core business που είναι γύρω από την αλυσίδα των Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης – Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου. Παρόλα αυτά, γνωρίζοντας αφενός τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η αποτελεσματική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο να γίνει μια επιχείρηση επιτυχημένη, και αφετέρου στο ότι παρά την παρουσία αρκετών εταιρειών συμβούλων στο χώρο αυτό, δεν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των πελατών, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία καινοτόμων Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι Υπηρεσίες αυτές, προσφέρονται μέσα από τρεις διακριτούς μεταξύ τους Τομείς, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε όλο το εύρος των αναγκών των πελατών μας και να εξασφαλίζουν εστιασμένη, όσο και ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Οι Τομείς αυτοί είναι: Επιλογή Στελεχών, Συμβουλευτική Ανθρώπινου Δυναμικού και HR Outsourcing. Αλλά για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, τα φιλόδοξα σχέδιά μας και για το τι είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, καλύτερα να σας μιλήσουν οι Τρεις Διευθυντές, επικεφαλής των παραπάνω Τομέων.
<‘here’>


<‘Σελίδα 2: Πέτρος Μίχος, Επικεφαλής Διεύθυνσης Επιλογής Στελεχών’>
Πέτρος Μίχος, Επικεφαλής Διεύθυνσης Επιλογής Στελεχών, «Είχαμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε ένα ισχυρό brand, εξαιρετική ηγετική ομάδα, και αστείρευτη διάθεση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Ένα χρόνο μετά είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του χώρου μας, στην Ελλάδα.»

HR Professional: Πώς κινήθηκε η αγορά της επιλογής στελεχών στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο το 2007 και ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το 2008;

Πέτρος Μίχος: Η αγορά επιλογής στελεχών κινείται ανοδικά τα τελευταία χρόνια και, κυρίως, η εγχώρια, γεγονός που επιβεβαιώνει την πεποίθηση πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στο χώρο μας. Η ελληνική οικονομία το 2007 διατήρησε το σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών και οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μεγεθύνονται επεκτείνοντας τη δραστηριότητά τους εντός και εκτός συνόρων. Στην αγορά επιλογής στελεχών σημαντική ήταν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η μείωση της θητείας των στελεχών σε μία εταιρεία και η αντίστοιχη αύξηση των κινητικότητάς τους.

Ο σημαντικότερος παράγοντας, όμως, είναι ότι όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις κατανοούν σήμερα, πως η εκχώρηση δραστηριοτήτων στις οποίες δεν έχουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση όπως η επιλογή στελεχών, είναι προς το συμφέρον τους. Για την ICAP το 2007 ήταν μία σημαντική χρονιά. Ο κύκλος εργασιών πολλαπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, γεγονός που μας κατατάσσει στο top 5 της ελληνικής αγοράς. Όσο για την αγορά παγκοσμίως, η αίσθησή μου από πρόσφατο διεθνές συνέδριο δικτύου εταιρειών επιλογής στελεχών στο οποίο συμμετέχει η ICAP, είναι πως θα διατηρήσει τα μεγέθη της.

HR Professional: Με ποιο τρόπο υποστηρίζετε την επέκταση των Ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια;

Πέτρος Μίχος: Η ICAP είναι μία αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση. Κατανοούμε τους πελάτες μας, διότι και εμείς αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις με αυτούς. Έχουμε, ήδη, θυγατρικές με έμπειρους συνεργάτες στη Σόφια και το Βουκουρέστι και αποκλειστικές συνεργασίες στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις οποίες ακόμη δεν έχουμε ιδιόκτητα γραφεία, όπως στην Τσεχία, την Πολωνία, την Τουρκία και άλλες. Οι πελάτες μας εκτιμούν το γεγονός ότι λαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο οποίο έχουν συνηθίσει, όπου και αν χρειάζονται στελέχη. Στα κατά τόπους γραφεία μας, δε μεταθέσαμε, απλώς, έναν Έλληνα, αλλά βρήκαμε στελέχη της εγχώριας αγοράς, τα οποία έχουν πολυετή εμπειρία και μπορούν να συμβουλεύσουν τους πελάτες μας με εγκυρότητα.

HR Professional: Πως ξεχωρίζει η ICAP από τους ανταγωνιστές της;

Πέτρος Μίχος: Η αγορά της επιλογής στελεχών στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρή με πολύ έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού. Παρά το γεγονός ότι στον κλάδο μας υπάρχουν εταιρείες με ισχυρό σήμα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι άνθρωποι της ICAP έχοντας πολύ καλή γνώση των ελληνικών επιχειρήσεων, κατόρθωσαν να εισχωρήσουν και να εδραιωθούν στην αγορά. Με συνέπεια στη στρατηγική της εταιρείας και το πρόγραμμά της, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών εταιρειών – πελατών μας για την επιλογή ακριβώς εκείνων των στελεχών, τα οποία θα δώσουν προστιθέμενη αξία στις εταιρείες που μας προτιμούν.

Επίσης, ολοκληρώσαμε πρόσφατα τον πλήρη ανασχεδιασμό των διαδικασιών μας, ούτως ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε καλύτερα και ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε και τους υποψηφίους, για τους οποίους είμαστε προσβάσιμοι, ειλικρινείς και άμεσοι. Τέλος, σημαντική για εμάς και τους πελάτες μας είναι η παρουσία στην ηγεσία της εταιρείας ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο της επιλογής στελεχών στη χώρα.
<‘here’>


<‘Σελίδα 3: Κώστας Ζούλιας, Επικεφαλής Διεύθυνσης Συμβουλευτικής Ανθρώπινου Δυναμικού’>
Κώστας Ζούλιας, Επικεφαλής Διεύθυνσης Συμβουλευτικής Ανθρώπινου Δυναμικού, «Η ICAP εστιάζεται στην ουσιαστική υλοποίηση των συστημάτων HR, ενισχύοντας την εικόνα του εργοδότη επιλογής για την επιχείρηση.»

HR Professional: Κύριε Ζούλια, πολλά συστήματα αξιολόγησης και ανάπτυξης δε συνεισφέρουν στη βελτίωση της απόδοσης και στην κινητοποίηση του προσωπικού. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς το αντιμετωπίζει η ICAP;

Κώστας Ζούλιας: Οι βασικότεροι λόγοι είναι οι εξής: Πρώτον, η έλλειψη εμπιστοσύνης του προσωπικού ως προς την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης και τη συνέπεια του προγράμματος ανάπτυξης. Δεύτερον, η αδυναμία επίτευξης ειλικρινούς συμφωνίας ως προς τους στόχους και τις ικανότητες που αξιολογούνται, εξ αιτίας ελλιπούς σχεδιασμού. Τρίτον, η λανθασμένη νοοτροπία, που αντιμετωπίζει τη διαδικασία σαν στιγμιαία πράξη διαπραγμάτευσης με στόχο μια συμβιβαστική βαθμολογία και όχι σαν μια συνεχή πορεία προσωπικής βελτίωσης. Τέλος, εμφανίζεται συχνά έλλειψη σύνδεσης μεταξύ απόδοσης και ανταμοιβών. Και στις περιπτώσεις, όμως, που υπάρχει υπονομεύεται από την περιορισμένη αξιοπιστία του συστήματος.

Τα συστήματα που διαθέτει η ICAP αντιμετωπίζουν τη διαδικασία αξιολόγησης σαν μέρος της Συνολικής Διαχείρισης Απόδοσης. Το σύστημα σχεδιάζεται ειδικά για την επιχείρηση και συνδέεται με τη Στρατηγική της, με το σύστημα Αποδοχών και Κινήτρων, με το πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, με την Εξέλιξη Καριέρας του εργαζόμενου και με το πρόγραμμα Διαδοχής. Τέλος, υποστηρίζεται η συνειδητοποιημένη υιοθέτηση από τη Διοίκηση και δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην πρακτική εκπαίδευση που εξασφαλίζει την ουσιαστική υλοποίηση.

HR Professional: Πως αξιολογεί και βελτιώνει μια επιχείρηση την Λειτουργία του Ανθρώπινου Δυναμικού της;

Κώστας Ζούλιας: Στην πράξη, ολοκληρωμένη αξιολόγηση της λειτουργίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού δε γίνεται στην Ελλάδα, με την εξαίρεση κάποιων θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων. Κατά συνέπεια, η λειτουργία HR συχνά δεν είναι εναρμονισμένη με την εταιρική στρατηγική, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και δεν απολαμβάνει την αναγκαία επιρροή και αναγνώριση. Μάλιστα, αν φτάσει η στιγμή της σύγκρισης με άλλη επιχείρηση ανώτερου επιπέδου, λόγω συνεργασίας, εξαγοράς ή συγχώνευσης, οι αδυναμίες γίνονται εμφανέστερες και συνεπάγονται κόστος.

Η απάντηση προσφέρεται από την υπηρεσία του HR Audit της ICAP. Πρόκειται για λεπτομερή έλεγχο της λειτουργίας HR από έμπειρους επαγγελματίες, με στόχο τον εντοπισμό αδυναμιών και την παροχή προτάσεων βελτίωσης. Συνήθως, περιλαμβάνει τη στρατηγική και την οργάνωση του HR, τα συστήματα, τις πολιτικές και τις πρακτικές, την καθημερινή διαχείριση, το λειτουργικό κόστος και τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας. Σε ευρύτερο επίπεδο εξετάζονται η οργάνωση της επιχείρησης και η επιχειρησιακή κουλτούρα ενώ γίνεται αξιολόγηση του ανώτατου στελεχιακού δυναμικού.

Έτσι μια επιχείρηση οργανώνεται, ώστε να γίνει Εργοδότης Επιλογής και να αποκτήσει σύγχρονη, ανταγωνιστική, αποτελεσματική HR λειτουργία εναρμονισμένη με την επιχειρησιακή στρατηγική.

HR Professional: Πως μπορεί μια επιχείρηση να περιορίζει τις αποχωρήσεις των ανθρώπων του τμήματος πωλήσεων με λογικό κόστος;

Κώστας Ζούλιας: Η ανάγκη για έτοιμους πωλητές και η φύση της δουλειάς των Πωλήσεων με την καθημερινή παρουσία στην αγορά, καθιστά τους επαγγελματίες του χώρου εύκολους στόχους για τους «ανιχνευτές» του ανταγωνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως το τμήμα Πωλήσεων είναι αυτό με το μεγαλύτερο ποσοστό οικειοθελών αποχωρήσεων σε μια εμπορική επιχείρηση, με προφανή δυσμενή αποτελέσματα. Η εμπειρία και ο χρόνος εκπαίδευσης που έχει επενδυθεί στο άτομο που αποχωρεί χάνονται, ο νέος πωλητής είναι πιο άπειρος και πιο ακριβός, οι επισκέψεις στους πελάτες αραιώνουν και η διοίκηση σπαταλά χρόνο και χρήμα για να καλύψει το κενό.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το θέμα εμπειρικά και αποσπασματικά είτε πληρώνοντας παραπάνω για κάποιον «έμπειρο», είτε ρίχνοντας στην αγορά ένα φθηνό, άλλά άπειρο και με ελλιπή εκπαίδευση.

Η λύση της στελέχωσης του τμήματος πωλήσεων απαιτεί μια συνολική προσέγγιση που περιλαμβάνει την οργάνωση, το σύστημα αξιολόγησης και ανάπτυξης, τη στρατηγική προσλήψεων, τη διάρθρωση του συστήματος αποδοχών, παροχών και κινήτρων και την ένταξη των ανθρώπων του τμήματος.

Η ICAP προσφέρει συμβουλευτική στρατηγικής Αποτελεσματικής Στελέχωσης και συστήματα Αποδοχών και Παροχών ειδικά για Τμήματα Πωλήσεων, ώστε οι επιχειρήσεις πρώτον να διακρατήσουν, κατά μεγάλο ποσοστό το προσωπικό των Πωλήσεων με μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο και δεύτερον να προσελκύσουν νέα ταλαντούχα και ικανά στελέχη.
<‘here’>


<‘Σελίδα 4: Θεόδωρος Τόλλης, Επικεφαλής Τομέα HR Outsourcing’>
Θεόδωρος Τόλλης, Επικεφαλής Τομέα HR Outsourcing: «Η έως σήμερα πορεία της ICAP HR Outsourcing αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της, επιδιώκοντας παράλληλα οι στόχοι που θέτουν οι πελάτες να επιτυγχάνονται με ταχύτητα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος»

HR Professional: Τι υπηρεσίες προσφέρει η ICAP HR Outsourcing;

Θεόδωρος Τόλλης: Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αποτελούνται από μια ευρεία επιλογή λύσεων, οι οποίες ικανοποιούν όλες τις ανάγκες στελέχωσης των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες μας είναι οι ακόλουθες:

  • Προσωρινή απασχόληση: Περιλαμβάνει τη διάθεση προσωπικού για την κάλυψη εποχιακών αναγκών, απουσίας προσωπικού λόγω άδειας εγκυμοσύνης, ασθένειας, ατυχήματος, δοκιμαστικής περιόδου για πρωτοδιοριζόμενους, προώθησης νέων προϊόντων και εταιρικών εκδηλώσεων και γενικότερα για έργα προκαθορισμένης διάρκειας.
  • Ολοκληρωμένες λύσεις διάθεσης προσωπικού: Αφορά στην ανεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, καθώς και κάλυψη αναγκών σε τμήματα όπου παρατηρείται μεγάλο ποσοστό ανακύκλωσης προσωπικού (turnover). H ICAP αναλαμβάνει την όλη διαδικασία από την εξεύρεση υποψηφίων ή εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, την εκπαίδευση στο αντικείμενο εργασίας, τη διαχείριση μισθοδοσίας έως και την άμεση αντικατάσταση τους σε περίπτωση αποχώρησης.
  • Business Process Outsourcing: Περιλαμβάνει την ανάληψη αυτοτελών λειτουργιών της επιχείρησης, κυρίως υποστηρικτικές και οι οποίες δεν εμπίπτουν στην κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης.

HR Professional: Τι ακριβώς είναι η υπηρεσία Business Process Outsourcing και ποια είναι τα οφέλη της;

Θεόδωρος Τόλλης: Τα τελευταία χρόνια, η παροχή υπηρεσιών BPO (Business Process Outsourcing) όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται σε πολλαπλές λειτουργίες των επιχειρήσεων. Αυτές είναι λειτουργίες τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, λειτουργίες τηλεφωνικού κέντρου και διεκπεραίωσης, η είσπραξη πιστωτικών καρτών, η πληρωμή υποχρεώσεων σε τράπεζες και η έκδοση μισθοδοσίας. Επίσης, αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια εμφανίζει η ολοκληρωμένη παροχή για προωθητικές ενέργειες προϊόντων, εταιρικών εκδηλώσεων με οργάνωση ομάδων και όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την επιτυχία τους.

Την ανάγκη της αγοράς για BPO καλύπτει πλέον η ICAP HR Outsourcing, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου αυτοτελείς διαδικασίες της επιχείρησης, σαν αυτές που περιγράφηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο εμπίπτουν σε βοηθητικές και υποστηρικτικές λειτουργίες και δεν εμπίπτουν στην κυρία δραστηριότητα της επιχείρησης.

Τα οφέλη από τη χρήση του outsourcing είναι κυρίως η οργάνωση και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η καλύτερη αξιοποίηση κεφαλαίων και τελικά η βελτίωση των ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων τους.

HR Professional: Ποια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προσφέρει η ICAP HR Outsourcing;

Θεόδωρος Τόλλης: Η ICAP HR Outsourcing δραστηριοποιείτο στην ελληνική αγορά ως ActionPlan από το 1999. Κατά τη διάρκεια των 9 ετών απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην αγορά εργασίας τόσο σε επίπεδο στελεχών και συνεργατών, όσο και σε επίπεδο συστημάτων και μεθοδολογιών. Το σύστημα εύρεσης – αξιολόγησης προσωπικού που είχε αναπτυχθεί είναι σε φάση αναβάθμισης από τη νέα διοίκηση με μοναδικό σκοπό τη βελτίωσή του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι, θα εκτιμηθούν εκ νέου με τον καλύτερο τρόπο οι ικανότητες, τα κίνητρα και η προσαρμοστικότητα των υποψηφίων, ώστε να γίνεται με ταχύτητα και το χαμηλότερο δυνατό κόστος η βέλτιστη επιλογή ταλαντούχων υποψηφίων για οποιαδήποτε θέση εργασίας.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα πρόβλεψης αναγκών σε προσωπικό, αυτοματοποιημένες διαδικασίες εύρεσης υποψηφίων, χρήση εργαλείων άντλησης υποψηφίων, πολυδιάστατο σύστημα μέτρησης απόδοσης & παρακολούθησης, ολοκληρωμένες διαδικασίες δημιουργίας εφοδιαστικής αλυσίδας ταλέντων και αυτοματοποιημένες διαδικασίες επιλογής ικανών υποψηφίων από ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

HR Professional: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Θεόδωρος Τόλλης: Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι η γρήγορη ανάπτυξη των υπηρεσιών της ICAP HR Outsourcing τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτή θα προέλθει μέσω των υπηρεσιών Ολοκληρωμένων Λύσεων Διάθεσης Προσωπικού και της ανάληψης αυτοτελών λειτουργιών μεγάλων οργανισμών (Business process outsourcing).

Η έως σήμερα πορεία του Τομέα με κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερους από 650 υπαλλήλους που απασχολούνται σε εγκαταστάσεις πελατών μας αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και για την αποτελεσματικότητά μας.
<‘here’>