Η Siemens θα μειώσει 16.750 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, καθώς ο γερμανικός κολοσσός προσπαθεί να μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Οι περικοπές θα αγγίξουν το 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας η οποία απασχολεί συνολικά 400.000 άτομα. Η μετοχή της επιχείρησης έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 35% από τις αρχές του έτους.

Η Siemens θα ελαττώσει κατά 5.250 τις θέσεις στη Γερμανία, όπου απασχολούνται 136.000 υπάλληλοι. Μόνο στο τμήμα μηχανολογίας του Μονάχου θα χαθούν 12.600 θέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων διοικητικές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Peter Loescher δήλωσε χαρακτηριστικά «πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί για να ανταποκριθούμε στις πιέσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Οι περικοπές θέσεων είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχήματος μείωσης του κόστους κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2010. Η Siemens δεσμεύτηκε ότι οι απολύσεις θα είναι το τελευταίο μέσο το οποίο θα χρησιμοποιήσει και ότι εναλλακτικά θα προσφέρει στους εργαζόμενούς της τη δυνατότητα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Πηγή: www.bbc.co.uk