Ο Σύνδεσμος Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ) διοργάνωσε στις 3 Δεκεμβρίου εκδήλωση με θέμα: "EAP's: Increasing Resilience in Difficult Times - Human Solutions for Human Problems". Η Ergonomia υποστήριξε τη διοργάνωση της εσπερίδας ως χορηγός.

Η Μάρθα Μυλωνά – Οικονομάκου, Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου άνοιξε τη συνάντηση και αναφέρθηκε στη σημασία των Προγραμμάτων Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού, γνωστά διεθνώς ως ΕΑΡ. Στη συνέχεια, ο Ηλίας Μπανούτσος, Πρόεδρος του ΔΣ της Ergonomia, τόνισε, κατά το χαιρετισμό του, ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως με ολοκληρωμένη προσέγγιση, προσεκτικά και βήμα – βήμα, υπερνικώνται οι επιφυλάξεις που είναι αναμενόμενο να υπάρχουν για τα ΕΑΡ, τόσο στη Διοίκηση όσο και στους εργαζόμενους.

Η Δρ. Ευαγγελία Άνθη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη EAP στην Ergonomia ανέδειξε την προσπάθεια των Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού να εξισορροπήσουν το διπλό δεσμό που αναπτύσσεται με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Η Άννα Τσακανίκα, Υπεύθυνη Προσωπικού της E- VALUE (όμιλος ΓΕΡΜΑΝΟΣ) παρουσίασε τη θετική επίδραση των ΕΑΡ στην εταιρεία της και συγκεκριμένα του Προγράμματος Συμβουλευτικής που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του δικτύου ψυχολόγων της Ergonomia στην Αθήνα και την Ξάνθη.

Tην εκδήλωση χαιρέτισε η Δρ. Αναστασία Παρασκευοπούλου – Rush Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Εmployee Assistance Professional Association International. Eνώ από την εταιρεία Johnson & Johnson Hellas παρουσιάστηκε η Διαχείριση του στρες σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση που συντόνισε η Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Έφορος του Συνδέσμου, όπου δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των παρευρισκόμενων.