Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο νέες πρωτοβουλίες της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για το 2008 σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Πράγματι, ιδιαίτερα ικανοποιητική υπήρξε η συμμετοχή στο Διαγωνισμό «GREEN DREAMS – Πράσινη Επιχειρηματικότητα» και το Βραβείο «ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ» για το επιχειρηματικό ξεκίνημα της χρονιάς. Η βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2008, που διοργάνωσε. Το Βραβείο «GREEN DREAMS – Πράσινη Επιχειρηματικότητα» απένειμε ο Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank EFG, Νικόλαος Νανόπουλος, στους Δημήτρη Πλατή, Νικόλαο Λάμπρου, Εμμανουήλ Φλεμμετάκη και κα Χρυσάνθη Καλλονιάτη για την επιχειρηματική ιδέα τους για οικολογική τεχνολογία παραγωγής βιοδραστικών μορίων από ελληνικά φύκη.

Η νικήτρια ομάδα του Δαγωνισμού θα υιοθετηθεί από μία ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, η οποία θα την βοηθήσει στην υλοποίηση της επιχειρηματικής της ιδέας σε επιχειρηματική οντότητα. Παράλληλα, στη νικήτρια ομάδα απενεμήθη και το ποσό των €3.000. Το Βραβείο «ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της χρονιάς απένειμε ο ίδιος ο Σ. Χατζηϊωάννου στον Μπράιαν Κάρεϋ, Γενικό Διευθυντή και στον Άρη Κάρεϋ, Διευθύνοντα Σύμβουλο, της εταιρείας Simply Burgers.

Το Βραβείο, πέρα από την ηθική αναγνώριση, απέφερε στους βραβευόμενους νέους επιχειρηματίες, ως ενίσχυση των προσπαθειών τους, το ποσό των €50.000 που θα πρέπει να επενδυθεί ως κεφάλαιο στην επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr ή να απευθυνθούν στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ALBA (e-mail: [email protected], τηλ: 210 89.64.531-8).