Σημαντική μείωση των επενδύσεων για εκπαίδευση στις ΗΠΑ καταγράφουν δύο έρευνες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Το μέσο κόστος εκπαίδευσης, ανά υπάλληλο, έπεσε από 1.202 δολάρια όπου βρισκόταν το 2007 στα 1.075 το 2008, σύμφωνα με έρευνα της Bersin & Associates, η οποία δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου. Η ίδια μελέτη υπολόγισε ότι η αγορά εταιρικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ έπεσε από τα 58,5 δισεκατομμύρια δολάρια το στα 56,2. Η συγκεκριμένη μείωση ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης έρευνας, την οποία υλοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης Expertus τον περασμένο Νοέμβριο. Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης μελέτης, όπου συμμετείχαν 84 επαγγελματίες του χώρου της εταιρικής και κυβερνητικής εκπαίδευσης ήταν ότι ο προϋπολογισμός του training δείχνει να αυξάνεται, παρά να μειώνεται μέσα στο 2009.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 17% των ερωτώμενων εκτιμά ότι τα κονδύλια για την εκπαίδευση θα αυξηθούν μέσα στο 2009, ενώ σχεδόν ένας στους δύο (48%) πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός της εκπαίδευσης θα μειωθεί.

Πηγή: Workforce Management