Ολοκληρώθηκαν στη Ρώμη οι εργασίες της 18ης ετήσιας συνδιάσκεψης των εταίρων του Διεθνούς Οργανισμού Συμβούλων Επιλογής Στελεχών AIMS International.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Ευάγγελος Μαρνέρης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων PRIAMOS/AIMS HELLAS, η οποία είναι εταίρος και μέλος της AIMS International για την Ελλάδα. Τα θέματα, τα οποία απασχόλησαν τους συνέδρους σχετίζονταν κυρίως με τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην παγκόσμια αγορά εργασίας, καθώς επίσης και με τις εξελίξεις που προβλέπονται για τις αγορές γενικά, αλλά και για τον κλάδο του Executive Search ειδικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η ανεργία, η προσφορά εργασίας, καθώς επίσης και οι προκλήσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές εργασίας στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Οι προβλέψεις για τη διεθνή αγορά εργασίας βασίστηκαν στις πληροφορίες και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους συμβούλους της AIMS International σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2008, η AIMS International ολοκλήρωσε 10.000 έργα Executive Search παγκοσμίως. Ειδικότερα προβλέπεται ότι στην Ινδία, την Κίνα και τη Βραζιλία μπορούν να επιτευχθούν οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης της AIMS International για το επόμενο έτος. Ο Pierangelo Favero, Διευθύνων Σύμβουλος της AIMS International Italia δήλωσε σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση:

«Οι διεθνείς αγορές αντιμετώπισαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μια πολύ σκληρή οικονομική ύφεση. Οι περισσότεροι δείκτες όμως δείχνουν ότι αναμένεται ανάκαμψη. Πολλοί από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς πελάτες μας από το Μάιο του 2009, άρχισαν να βλέπουν τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή τη στιγμή, έργα Executive Search στο Marketing, το HR, το IT καθώς επίσης και στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι σε εξέλιξη. Οι δε κλάδοι της Βιοτεχνολογίας, του Φαρμάκου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχουν ήδη αρχίσει να ανακάμπτουν».