Το βρετανικό πανεπιστήμιο Heriot Watt University Εδιμβούργου (HWU), προσφέρει ευέλικτα προγράμματα σπουδών για καριέρα σε σημαντικούς τομείς επιστήμης και οικονομίας όπως ο κλάδος των κατασκευών, επένδυσης και εκτίμησης ακίνητης περιουσίας.

Ο σπουδαστής στο πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει στην περιοχή διαμονής ή και εργασίας του επιλέγοντας ο ίδιος το χρόνο, το ρυθμό και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών του. Επιπλέον, παρέχεται μεταπτυχιακό στον κατασκευαστικό τομέα στο School of the Built Environment του HWU.

Η συγκεκριμένη σχολή είναι και η παλαιότερη του HWU και λειτουργεί από το 1821, εκσυγχρονίζοντας συχνά τα προγράμματά της σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα. Διακεκριμένο είναι επίσης και το Edinburgh Business School του HWU που προσφέρει, σύμφωνα με την κατάταξη των Financial Times, το πλέον δημοφιλές ευρωπαϊκό MBA παγκοσμίως, όπως και MSc και Διδακτορικά.

Τα μεταπτυχιακά του School of the Built Environment και του Edinburgh Business School, αλλά και τα Bachelors του HWU σε διάφορες ειδικότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρονται στην Ελλάδα με την ολοκληρωμένη υποστήριξη του Centre of European Management Studies (CeMS) (www.cems.gr), που εξειδικεύεται στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στελεχών και βοηθά εξαιρετικά τους σπουδάζοντες στην Ελλάδα για επιτυχία στις σπουδές τους.