Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA, διευρύνει την ερευνητική του δραστηριότητα μέσω της συνεργασίας του με το STARTUPDAY, την πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή επενδυτές με νέους επιχειρηματίες που αναζητούν κεφάλαιο.

Το STARTUPDAY, αποτελεί την πρώτη παρόμοια προσέγγιση στην ελληνική αγορά, ενώ αντίστοιχες δραστηριότητες στο εξωτερικό έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ακαδημαϊκού χώρου.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 7 επενδυτές – ενεργοί επιχειρηματίες και 14 start-ups για τα 9 εκ. των οποίων οι επενδυτές δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν μαζί τους σε συζητήσεις για να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις.

Το AHEAD που δραστηριοποιείται έντονα στην ακαδημαϊκή έρευνα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, προχώρησε σε αυτήν τη συνεργασία με σκοπό να διερευνήσει τη σχέση επενδυτή (business angel) και επιχειρηματία και να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής μεταξύ τους σχέσης. Η έρευνα θα διεξαχθεί από την ερευνητική ομάδα του AHEAD, υπό την επίβλεψη της Δρ. Σάρας Δρακοπούλου-Dodd, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Επιχειρηματικότητας και Διευθύντριας του AHEAD.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γιώργο Μπατσάκη στο τηλέφωνο 210 8964531 (εσωτ. 320) και στο email [email protected]