Τα επίσημα αποτελέσματα για το 1ο εξάμηνο του 2010 της Πανελλήνιας έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το ALBA στο Κολωνάκι, με την υποστήριξη των Ελαστικών Continental.

Η έρευνα διεξάγεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA, κάθε έξι μήνες, με την υποστήριξη της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα.

Ο 1ος κύκλος (1ο εξάμηνο) του 2010 διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2009 – Ιανουάριος 2010 με χορηγό της ειδικής θεματολογίας, που αφορά στην Οικονομική Κρίση και τις Επιπτώσεις της, την Eurobank Business Services.

Το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν στασιμότητα προσλήψεων, περιορισμένες αυξήσεις μισθών έως και 4%, ενώ ένα 40% έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις.

Έντονα, επίσης, διαφαίνεται η ανησυχία για τις περαιτέρω επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ενώ για το επόμενο εξάμηνο μία στις τέσσερις εταιρείες αναμένεται να μειώσει το προσωπικό της. Οι κλάδοι που φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί περισσότερο είναι ο κατασκευαστικός, τα ΜΜΕ, ο τουρισμός, οι τράπεζες καθώς και οι εταιρείες υπηρεσιών. Ανεπηρέαστες παραμένουν οι φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, είχε θέμα «Επιτυχημένες ιστορίες και μαθήματα επιβίωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης». Την παρουσίαση έκαναν ο Παναγιώτης Ταρσινός, Project Manager της έρευνας στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA και η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.


Επιτυχημένες πρακτικές
Την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε πάνελ ομιλητών όπου συμμετείχαν η Βίκυ Μπουζούκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας της Coca Cola Τρία Έψιλον, η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Tasty Foods, η Έλενα Ψημίτη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ψημίτη Α.Ε. και ο Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Abbot Laboratories Hellas.

Οι ομιλητές παρουσίασαν με τη σειρά τους επιτυχημένες πρακτικές Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, τις οποίες έχουν εφαρμόσει στις επιχειρήσεις τους κατά την περίοδο της κρίσης.

Η Β.Μπουζούκη τόνισε τη σημασία του προληπτικού management για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και παρουσίασε πολιτικές και διαδικασίες για μείωση κόστους που πραγματοποιούνται στην Coca Cola Τρία Έψιλον, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, όπως tele-conference αντί ταξιδιών στο εξωτερικό και e-learning, και με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, όπως η εκπαίδευση οικολογικής οδήγησης (eco driving) κάποιων υπαλλήλων.

Παράλληλα, ανέφερε τη σημασία που έχει η ανοιχτή, ξεκάθαρη και αμφίδρομη επικοινωνία της διοίκησης με τους υπαλλήλους.

H Α. Μακαριγάκη υπογράμμισε τη σημασία που έχουν διαδικασίες που αφορούν στην ανάπτυξη των εργαζομένων, όπως το coaching και οι εκ των έσω προαγωγές. Επίσης, ανέφερε πως δεν απαιτούνται απαραίτητα ριζοσπαστικές λύσεις, αρκεί οι ήδη υπάρχουσες διαδικασίες να εφαρμόζονται με συστηματικότητα, συνέπεια και μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Η Ε. Ψημίτη μίλησε για την προσπάθεια που έγινε από την εταιρεία για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, των αμοιβών και παροχών, ενώ ανέφερε και την εισαγωγή κάποιων πρόσθετων παροχών, όπως επιπρόσθετες έμμισθες ημέρες άδειας, άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές και νέους πατέρες, και διανομή παιδικών βιβλίων. Τόνισε και εκείνη τη σημασία της αμφίδρομης επικοινωνίας της διοίκησης με τους υπαλλήλους και ανέφερε ότι για να διατηρηθεί ένα καλό εργασιακό κλίμα θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ άλλων, αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας, ενθάρρυνση, έμπνευση και ομαδικότητα.

Τέλος, ο Θ. Κούγκουλος ανέφερε ότι κατά την περίοδο κρίσης δικαιώνονται οι σωστές στρατηγικές στην επιλογή συνεργατών, επιβεβαιώνονται ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά των ανθρώπων η ευελιξία και η προσαρμογή, ενώ η ανοιχτή επικοινωνία και τα σωστά μηνύματα προς τους υπαλλήλους καθώς και η κουλτούρα συμμετοχής και η ενθάρρυνση έκφρασης νέων ιδεών έχουν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο και ενισχύουν την εργασιακή δέσμευση.

Τις πρακτικές των ομιλητών παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι ήταν κατά κύριο λόγο Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία αναφέρθηκαν περαιτέρω προτάσεις και πρακτικές, μεταξύ των οποίων και το outsourcing κάποιων εξειδικευμένων διαδικασιών, όπως η μισθοδοσία.

Παράλληλα ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις αρνητικές προβλέψεις για το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το κύριο μήνυμα, ωστόσο, ήταν ότι το κλειδί σε περιόδους κρίσης είναι λύσεις καινοτόμες που οδηγούν σε μείωση κόστους προστατεύοντας παράλληλα τον πυρήνα μιας επιχείρησης, το ανθρώπινο δυναμικό της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δρ. Ολ. Επιτροπάκη, χρειάζεται σύνεση, προγραμματισμένες και προσεκτικές κινήσεις και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός. Οι ενέργειες κατά την περίοδο κρίσης θα καθορίσουν την κατάσταση στην οποία θα επέλθει η επιχείρηση όταν η κρίση παρέλθει. Αν η επιχείρηση δεν επενδύσει στην ανάπτυξη δυναμικών ικανοτήτων, το ανθρώπινο δυναμικό της θα στερείται γνώσεων απαραίτητων για τη διαχείριση των νέων δεδομένων και συνθηκών με αποτέλεσμα να χάσει το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Επομένως, ενέργειες περικοπής κόστους φαινομενικά εύκολες μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο εργασιακό κλίμα και μακροπρόθεσμα στην ικανότητα ανάκαμψης του οργανισμού.