Η λεγόμενη «μοναξιά της κορυφής» δεν «αγγίζει» τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της, στέκονται περήφανα δίπλα της και είναι αυτοί που την κατατάσσουν για δεύτερη χρονιά στο υψηλότερο βάθρο των Best Workplaces. Για την επιτυχία αυτή μίλησε στο HR Professional η Βίκυ Μπουζούκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

HR Professional: Ποια είναι η φιλοσοφία της Coca-Cola 3E;

Βίκυ Μπουζούκη: Φιλοσοφία της Εταιρείας μας είναι ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς και τη στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Όλα αυτά συνθέτουν τη δέσμευσή μας για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η φιλοσοφία αυτή μας οδηγεί σε μια σειρά καινοτόμων ενεργειών: Είμαστε η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε λειτουργικούς χυμούς (Eυζην από την Αmita).

Έχουμε καταξιωμένα προϊόντα, όπως η Amita και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που χρησιμοποιούν νέες τεχνικές marketing, έχουν αναπτύξει αμφίδρομη σχέση με τους καταναλωτές και προωθούν κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα μέσω προγραμμάτων. Κάνουμε τα προϊόντα μας φιλικότερα για το Περιβάλλον. Δημιουργούμε πελατοκεντρική φιλοσοφία και ενισχύουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας. Προωθούμε τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στους 4.500 ενεργούς προμηθευτές μας.

Κι όλα αυτά, έχοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητα τους ανθρώπους μας για τους οποίους υλοποιούμε μια σειρά προγραμμάτων, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητα στην εργασία και τη δέσμευσή τους με την εταιρεία. Να τονίσω ότι στην εταιρεία μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία με τους εργαζομένους μας, στην ενθάρρυνσή τους να καταθέτουν τις απόψεις τους για τη λειτουργία της εταιρείας ή για νέες ιδέες.

Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους και επιβραβεύεται, γεγονός που αποδεικνύεται από την κατάκτηση της 1ης θέσης, για δεύτερη συνεχή χρόνια, στο διαγωνισμό Best Workplaces και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά.

HR Professional: Πώς αυτή η φιλοσοφία μετουσιώνεται σε πράξεις;

Βίκυ Μπουζούκη: Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε έναν Οργανισμό- Πρότυπο σε όλους τους τομείς και φυσικά και στο Χώρο Εργασίας. Φροντίζουμε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, θέτοντας την Υγεία και Ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα. Είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά χωρίς θανατηφόρα ατυχημάτα, γεγονός πολύ σημαντικό για μια βιομηχανία όπως εμείς.

Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και μέσω του προγράμματος «Προσωπική Πρωτοβουλία για την Καριέρα» δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να αναπτύξουν την καριέρα τους. Διασφαλίζουμε την αξιοκρατία στις αμοιβές με ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικά Προγράμματα Αμοιβών και Παροχών που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τον εργαζόμενο.

Επενδύουμε συστηματικά στην Εκπαίδευση και δημιουργούμε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με ελληνικούς αλλά και διεθνείς οργανισμούς, όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης με υλικό του Harvard Business Publishing.

Επίσης, χρησιμοποιούμε νέους τρόπους και εργαλεία, όπως το e-learning. Διεξάγουμε έρευνες εργαζομένων σε τακτά χρονικά διαστήματα και με βάση τα αποτελέσματα πραγματοποιούμε διορθωτικές ενέργειες, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με προτάσεις των ομάδων εργασίας εργαζομένων. Ενθαρρύνουμε την εθελοντική δράση των ανθρώπων μας μέσω της ομάδας «Άλυσος».

Το 2009, οι εθελοντές αιμοδότες μας συγκέντρωσαν 124 φιάλες αίματος ενώ περισσότεροι από 400 συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις της εταιρείας μας.


HR Professional: Ποιο είναι το προφίλ των εργαζομένων στην εταιρεία;

Βίκυ Μπουζούκη: Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας! Είτε είναι νέοι, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Διπλώματα, είτε είναι χειριστές γραμμών παραγωγής με εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και ανάλογη εμπειρία, είτε είναι πωλητές καριέρας, είτε επιτυχημένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους, αυτό που τους ενώνει είναι το πάθος τους για τελειότητα σε ότι κάνουν.

Υπάρχουν συνάδελφοι που ξεκίνησαν την καριέρα τους στη εταιρεία και εργάζονται με την ίδια αποτελεσματικότητα και το ίδιο πάθος μετά από 30 χρόνια. Υπάρχουν πολλοί που ξεκίνησαν μέσω του προγράμματος «Graduate Trainee» που υλοποιούμε και σήμερα κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία. Υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι που έρχονται στην εταιρεία μας καταξιωμένοι επαγγελματικά και συνεχίζουν την καριέρα τους μαζί μας. Η εταιρεία μας έχει ολοκληρωμένη πολιτική «Ίσων Ευκαιριών», η οποία προστατεύει από διακρίσεις και εξασφαλίζει ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση για όλους.

HR Professional: Ποια θεωρείτε τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;

Βίκυ Μπουζούκη: Το σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιούμε θεωρούμε ότι δημιουργεί μια εταιρεία στην οποία ο καθένας θα ήθελε να εργάζεται. Επίσης, είναι σημαντικό το ότι έχουμε δημιουργήσει και υλοποιούμε σύστημα αξιοκρατικής αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων μας, του σχεδιασμού και της ανάπτυξης της καριέρας τους. Το 2009, δώσαμε επίσημο feedback σε 1.235 ανθρώπους μας με αποτέλεσμα καθένας από αυτούς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την απόδοσή του και τη μελλοντική προοπτική του στην εταιρεία.

Πέρα από αυτό αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε τις εξαιρετικές ιδέες. Το 2009 κατατέθηκαν συνολικά περισσότερες από 80 προτάσεις 300 συμμετεχόντων. Η ομάδα Ανώτερης Διοίκησης τις αξιολόγησε με συγκεκριμένα κριτήρια και βράβευσε 10 προτάσεις και συνολικά 36 εργαζόμενους. Επίσης, κάθε χρόνο η τοπική ομάδα διοίκησης του καλύτερου εργοστασίου, που αξιολογείται βάσει της επίτευξης ετήσιων διατμηματικών στόχων, επιβραβεύεται με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Το 2009 η νικήτρια ομάδα πήρε βραβείο το οποίο ξεπέρασε τις 50.000 €. Επιβραβεύουμε, όμως, και τους ανθρώπους εκείνους που συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη εξαιρετικών ομαδικών αποτελεσμάτων.

Για το 2009, δόθηκε το συνολικό ποσό των 50.000 € σε 14 εργαζόμενους της Εταιρείας, λόγω της εξαιρετικής προσπάθειας και απόδοσής τους. Πέρα από την επιβράβευση όμως, δεν παραλείπουμε, να γιορτάζουμε τις επιτυχίες και τις μεγάλες στιγμές μας καθώς επίσης να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας στις οικογενειακές τους μεγάλες στιγμές, δίνοντας για παράδειγμα χρηματική επιβράβευση στους επιτυχόντες μαθητές, παιδιά των εργαζομένων μας.


HR Professional: Ποιος είναι ο ρόλος του HR στη συνολική παρουσία και τη στρατηγική της εταιρείας;

Βίκυ Μπουζούκη: Ο ρόλος του HR διαρκώς εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρουσία και το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Ειδικότερα σε μία περίοδο, όπου η επιχειρηματική κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τις αλλαγές στα κοινωνικό-οικονομικά δεδομένα, το ΗR καλείται να εστιάσει ακόμα περισσότερο στον παράγοντα άνθρωπο, να διαμορφώσει όραμα με τη συμμετοχή και των ίδιων των εργαζομένων, να αναδείξει τη σημασία των ανθρώπων στην επιτυχία της εταιρείας.

Αυτό, προϋποθέτει στρατηγική προσέγγιση, σαφή αντίληψη των επιχειρηματικών αναγκών, ισχυρές διαπραγματευτικές ικανότητες και ικανότητα να συνδιαλέγεται τόσο με τη διοίκηση όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό.

HR Professional: Με όλες τις διακρίσεις που η Coca-Cola 3E έχει στο ενεργητικό της έχει αναδειχθεί σε employer of choice. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να διατηρήσετε αυτήν την εικόνα;

Βίκυ Μπουζούκη: Είναι πολύ τιμητικό για μια εταιρεία να έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε «employer of choice». Είναι, επίσης, πολύ ενθαρρυντικό και για όλους εμάς που εργαζόμαστε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού γιατί αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και επιβράβευση του συνόλου των ενεργειών που υλοποιούμε. Όλοι στην εταιρεία, δουλεύουμε καθημερινά προκειμένου να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα, βελτιώνοντας χρόνο με το χρόνο τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

Χαιρόμαστε που οι άνθρωποί μας θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία και μιλούν πολύ θετικά γι’ αυτή. Μας ικανοποιεί που αναγνωρίζουν τις επενδύσεις που κάνουμε γι’ αυτούς, ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε. Νιώθουμε υπερήφανοι που χάρη σ’ αυτούς όχι μόνο κατακτούμε την κορυφή αλλά και διατηρούμαστε σ’ αυτήν.

HR Professional: Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Βίκυ Μπουζούκη: Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει να διατηρήσουμε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, με ευχαριστημένους εργαζόμενους που θα εμπνέονται και θα μοιράζονται τις ιδέες τους προς όφελος τόσο των ίδιων όσο και της εταιρείας και του καταναλωτικού κοινού. Επιπλέον, παράλληλα με την εμπορική μας δραστηριότητα, να καταφέρουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας και να γίνουμε ένας Οργανισμός- Πρότυπο.