Η Bristol-Myers Squibb Ελλάδας διακρίθηκε φέτος ως το #1 εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους εταιρείας, στο διαγωνισμό των έγκυρων οργανισμών Great Place to Work© Institute και ALBA.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η σημαντική αυτή πρωτιά έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες διακρίσεις των τριών τελευταίων ετών, με ορόσημο τόσο το ευρωπαϊκό βραβείο «Great Place to Work© Special Credibility Award», που λάβαμε πέρσι για τη διαφανή επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης, όσο και την αναγνώρισή μας ως ένα από τα 10 καλύτερα περιβάλλοντα της Ευρώπης, το 2009.

Οι εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις συνδέονται άρρηκτα με τη συνολική στρατηγική, όπως αυτή είχε τεθεί από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κωνσταντέλλη. Το γεγονός πως η θέση που κατέχει η Bristol-Myers Squibb Ελλάδας στην τοπική αγορά είναι η υψηλότερη αντίστοιχη θέση για την εταιρεία παγκοσμίως, πιστοποιεί ξεκάθαρα την ορθότητα της στρατηγικής μας. Βασικό του πιστεύω είναι ότι η θετική αύρα του υγιούς εργασιακού μας περιβάλλοντος τροφοδοτεί τη «Συμπεριφορά Νικητή» και εξασφαλίζει επιτυχή αποτελέσματα που, με τη σειρά τους, ανατροφοδοτούν τη θετικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται και, κυρίως, συντηρείται ένας στέρεος κύκλος αριστείας.

Η φετινή πρωτιά αλλά και οι συναπτές διακρίσεις αναμφισβήτητα επισφραγίζουν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον. Τι σημαίνει, όμως, «εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον» για μας στην Bristol-Myers Squibb Ελλάδας; Στην BMS Ελλάδας, θεμέλια αρχή της κουλτούρας μας είναι ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο, με έμφαση στη μοναδικότητα του κάθε εργαζόμενου, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας.

«Κάθε εργαζόμενος χαράζει από τη μεριά του την πορεία της εταιρείας, προσφέροντας κάτι ξεχωριστό ως κάτοχος της εκάστοτε θέσης αλλά και ως προσωπικότητα». Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική προσλήψεων, στόχος μας είναι να έχουμε τους καλύτερους της αγοράς, τόσο στην επίτευξη των στόχων, όσο και στην επίδειξη των επαγγελματικών συμπεριφορών που είναι συγκεκριμένες, καθορίζονται ρητά από την εταιρεία και ο καθένας μας, ανεξαρτήτως θέσης, αξιολογείται με βάση αυτές, δίνουμε δε τέτοια σημασία, ώστε το 50% του μπόνους των εργαζομένων, βασίζεται στην επίδοσή του σε αυτές.

Ιδιαίτερη έμφαση, τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί στην ανάπτυξη των ταλέντων και στο σχεδιασμό της καριέρας τους, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης. Η ειδοποιός διαφορά που, όπως πιστεύουμε, κάνει την BMS να ξεχωρίζει, είναι πως οι εργαζόμενοι ενημερώνονται, κατά τη διάρκεια των τακτικών αξιολογήσεών τους, για το που ακριβώς βρίσκονται σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και συμπεριφορών και πώς μπορούν να βελτιωθούν.

Τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει ο κάθε εργαζόμενος και τι η εταιρεία, ώστε μέσα από την αμοιβαία συμφωνία και συντονισμένη προσπάθεια, να επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Αυτό προϋποθέτει από όλους, την απαραίτητη επαγγελματική ωριμότητα, πράγμα καθόλου απλό και εύκολο στις περιπτώσεις που η αντικειμενική επαγγελματική κριτική δεν είναι αρεστή. Όμως, σε τελική ανάλυση, η εμπειρία έχει δείξει πως ο εργαζόμενος προτιμά την αλήθεια. Δεν είναι τυχαία η βράβευσή μας, το 2009, με το Ευρωπαϊκό βραβείο Αξιοπιστίας και Διαφάνειας ανάμεσα στη Διοίκηση και το Προσωπικό.

Ένα ακόμη σημαντικό συστατικό της κουλτούρας μας, είναι η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, το οποίο προωθείται με διατμηματικά projects και workshops με στόχο τη βελτίωση λειτουργιών της Εταιρείας, διαδικασίες μέσα από τις οποίες αναβαθμίζεται η εμπειρία όλων και ενδυναμώνεται η καθημερινή συνεργασία.

Η έννοια της ομάδας αποτυπώνεται έμπρακτα ακόμη και στο σχεδιασμό των παροχών, όπως για παράδειγμα στη θεσμοθέτηση μπόνους για όλο το Προσωπικό ανεξαρτήτως Τμήματος και Ιεραρχικού επιπέδου. Τέλος, η μεγάλη οικογένεια της BMS είναι πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων της. Ως Διοίκηση βρισκόμαστε κοντά στους εργαζομένους και τις οικογένειές τουs, ιδιαίτερα σε ατυχείς συγκυρίες.

Και φυσικά, όλοι μαζί ανοίγουμε την αγκαλιά μας στις τοπικές κοινωνίες στηρίζοντας πρωτοβουλίες για την υγεία και το περιβάλλον. Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκρισή μας αυτή και θα την αξιοποιήσουμε ως εφαλτήριο για την περαιτέρω βελτίωση των συστατικών του εργασιακού μας περιβάλλοντος.