Το νέο στέλεχος στα χρηματοοικονομικά του 21ου αιώνα, έχει αυτοπεποίθηση και σαφές όραμα για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, απαιτεί ασφάλεια στην εργασία του και κινητοποιείται από τις οικονομικές απολαβές, όπως διαπιστώνει μια νέα έρευνα από το ACCA (Ένωση Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών) και τη Mercer, συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Η έρευνα «Γενιά Y: Συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.200 άτομα από 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, δείχνει μια γενιά νέων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα που αναζητούν καριέρες δυναμικές που θα τους εμπνέουν, τόσο εντός όσο και εκτός της παραδοσιακής χρηματοοικονομικής σταδιοδρομίας.

Στην έρευνα παρουσιάζεται ένα εγερτήριο κάλεσμα προς τους εργοδότες – επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα να αγκαλιάσουν τις επαγγελματικές προσδοκίες της νεότερης γενιάς και να προσφέρουν δυναμικές διαδρομές καριέρας που θα αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Ενώ από την έρευνα προκύπτει ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα της Γενιάς Y δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι με το σημερινό ρόλο τους, ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με το μέλλον, με τους μισούς να υποδεικνύουν ότι η εταιρεία τους δεν είναι σε θέση να τους προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προέκυψε ότι η αμοιβή είναι ένας σημαντικός τομέας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αλλά επιθυμούν και ένα καλό συμβατικό πακέτο που θα συνδυάζει τα χρήματα, την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής και την εργασία σε ένα ελκυστικό εμπορικό σήμα που αντικατοπτρίζει τις αξίες του.