Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βγάλει κάποιος χρήματα μέσω διαδικτύου. Από τους πλέον παράδοξους είναι οι εξής:

Δότης μαλλιών
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τα μαλλιά σας; Προφανώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις τρίχες της κεφαλής σας για να φτιάξουν περούκες, extensions ή για να δημιουργήσουν τέχνη. Προτίθενται μάλιστα να πληρώσουν αδρά. Ένα site, το «The Hair Trader», δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να βάλει τα μαλλιά του στη λίστα όπου η μέση τιμή πώλησης ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες δολάρια. Το ρεκόρ στην πώληση τριχών κρατάει μία καστανή κόμη η οποία πουλήθηκε για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $3.600.

WorldWinner
Το WorldWinner, είναι μια ιστοσελίδα που φιλοξενεί περσότερα από 35 από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όπως το Zuma, το Solitaire, το Free Cell, το Luxor, το Bookworm και το Skillgammon. Σε αυτό το site έχετε τη δυνατότητα να ανταγωνιτείτε άλλους παίκτες για ένα υψηλό χρηματικό έπαθλο. Αυτά τα παιχνίδια διαφέρουν από τα τυχερά παιχνίδια όπως η ρουλέτα και το πόκερ καθώς απαιτούν και ένα επίπεδο δεξιοτήτων. Αν δεν έχετε σημαντική «εκπαίδευση» και δεν έχετε «προπονηθεί» αρκετά το πιο πιθανό είναι να χάσετε πανηγυρικά. Στην αντίθετη περίπτωση μπορείτε να ανήκετε στο 10% των παικτών που τα κέρδη τους μπορεί να αγγίξουν και τις 350.000 δολ.

Entropia Universe
Το Entropia Universe αποτελεί ένα εικονικό σύμπαν, στο οποίο μπορείτε να συγχρωτιστείτε με άλλους χρήστες, να παίξετε παιχνίδια, να συμμετέχετε σε αποστολές και να έχετε πολλές άλλες δραστηριότητες σε ένα 3D περιβάλλον. Το downloading και το παιχνίδι είναι εντελώς δωρεάν ενώ δεν υπάρχει ούτε μηνιαία συνδρομή. Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου εικονικού σύμπαντος είναι ότι έχει ένα νόμισμα που ονομάζεται «PED» το οποίο διατηρεί σταθερή την αξία του και δεν επηρεάζεται από την προσφορά και τη ζήτηση. Μπορεί να αγοραστεί σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος με τιμή 1 δολ για 10 PED. Επίσης, χωρίς χρέωση το PED μπορεί να αλλαχθεί σε αμερικάνικα δολάρια.

Μπορείτε να επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως κυνήγι και εξόρυξη ορυκτών, οι οποίες σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μπορεί να σας φανούν προσοδοφόρες.

Ωστόσο, επειδή έχει διαδοθεί ευρέως και οι παίκτες έχουν αυξηθεί σε αριθμό οι προϋποθέσεις για κερδοφορία έχουν δυσκολέψει αρκετά. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε και να έχετε πιθανότητες να κερδίσετε «χρήματα» είναι να αναζητάτε να αγοράζετε διάφορα εργαλεία και στη συνέχεια να τα πουλάτε πιο ακριβά σε κάποιον που τα χρειάζεται.