Εκδήλωση ενημέρωσης των στελεχών του Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικά με 10 θεματικές περιοχές που απασχολούν το HR και τις επιχειρήσεις, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) στις 24 Νοεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport με τη συμμετοχή 300 και πλέον στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο τίτλος της εκδήλωσης «10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ» περιλάμβανε ενημέρωση σε ενότητες όπως οι νέες πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας στα θέματα απασχόλησης και ασφάλισης και οι θέσεις των επιχειρήσεων, οι νέοι νόμοι 3846/11/05/2010 και 3863/15/07/2010 για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, οι πολιτικές του ΟΑΕΔ στα θέματα επιδοτήσεων και εκπαίδευσης, το πλαίσιο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας και τα μισθοδοτικά θέματα με τις νέες ρυθμίσεις, οι τάσεις σε θέματα αποδοχών και παροχών και οι προβλέψεις για το 2011, οι τελευταίες εξελίξεις του φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και οι τάσεις στην ιδιωτική ασφάλιση.

Η θέση του Υπουργείου
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξαν με χαιρετισμό και ομιλία τους η Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου και ο Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της EDENRED.

Ο Γεώργιος Κουτρουμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τις διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού και τους εργαζόμενους σε σχέση με την πολιτική του Υπουργείου.

Όπως υποστήριξε, οι απολύσεις και η μείωση των αποδοχών δεν δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας ενώ επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επωφεληθούν από τα προγράμματα προστασίας της απασχόλησης του ΟΑΕΔ και να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού και αμοιβών. «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη με την κοινωνική και εταιρική ευθύνη» τόνισε ο Γ. Κουτρουμάνης.

Στη συνέχεια, αναγνώρισε ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ διατύπωσε την εκτίμησή του σχετικά με τη δυνατότητα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και του κόστους της λειτουργίας της διοίκησης.

Τέλος, πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 1,4 δισ. ευρώ «προκειμένου να φθάσουμε στα μέσα επίπεδα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών». Αναφερόμενος στο ζήτημα της εισφοροδιαφυγής, είπε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να δημιουργήσει στα ασφαλιστικά Ταμεία πλεόνασμα της τάξεως των 8,5 δισ. ευρώ και να οδηγήσει σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, η εκτίμηση του Γ. Κουτρουμάνη ήταν ότι μπορεί να επιτευχθεί η χρυσή τομή. Ειδικότερα, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις τόνισε ότι η οριζόντια εφαρμογή τους στο σύνολο μιας αγοράς στην οποία οι περισσότερες επιχειρήσεις απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των ευέλικτων σχέσεων εργασίας δήλωσε ότι στην Ελλάδα, η «ευελιξία» κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χώρα και πως τα προβλήματα δεν οφείλονται τόσο στη νομοθεσία όσο στην αδυναμία ελέγχου της εφαρμογής της.

Τέλος, πρόσθεσε ότι στο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που θα φέρει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου, θα γίνει προσπάθεια αποτύπωσης της πραγματικότητας που υπάρχει με την υιοθέτηση όμως ενιαίων κανόνων ώστε να μην υπάρξει απορρύθμιση στην αγορά εργασίας.

Τα νέα δεδομένα σε εργασιακά και ασφαλιστικά
Η Ρένα Μπαρδάνη, Συντονίστρια του Δικτύου Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΕΒ, ο Αντώνης Βάγιας, Δικηγόρος και ο Βασίλης Μακρίδης, Διευθυντής Operations, Eurobank EFG Business Services, μίλησαν για τα νέα δεδομένα στα εργασιακά ζητήματα.

Το πλαίσιο εργασίας της Επιθεώρησης Εργασίας με τα νέα δεδομένα παρουσίασε ο Μιχάλης Χάλαρης ενώ στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας, Διοικητής του ΟΑΕΔ μίλησε για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα προγράμματα του Οργανισμού στις επιχειρήσεις και απάντησε σε ερωτήσεις.

Θέματα του ασφαλιστικού συστήματος κλήθηκαν να προσεγγίσουν οι Δημήτρης Μπούρλος, Δικηγόρος και Βram Boon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ING Ελλάδος ενώ η Μυρτώ Χαμπάκη, επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας παρουσίασε τις θέσεις της Ε.Α.Ε.Ε.

Στις πρόσφατες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα αναφέρθηκε στην παρουσίασή της η Γεωργία Σταματέλου, Γενική Διευθύντρια Φορολογικού Τμήματος KPMG ενώ η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού KPMG παρουσίασε τις τάσεις στα θέματα αποδοχών και παροχών καθώς και τις προβλέψεις, όπως τις κατέγραψε σχετική έρευνα της KPMG.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολυεθνικές εταιρείες, όταν μειώνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους χορηγούν υψηλότερα πακέτα αποζημιώσεων και συχνά και υπηρεσίες outplacement.

Το αυτοκίνητο ως παροχή δεν παίρνει πλέον τη μορφή του status symbol. Η έρευνα καταγράφει μείωση των ιεραρχικών επιπέδων και χαμηλά ή μηδενικά ποσοστά αυξήσεων και μειώσεις αποδοχών.

Επίσης, ανάμεσα στις τάσεις που καταγράφηκαν είναι ότι στα υψηλόβαθμα στελέχη, αύξηση του ποσοστού πριμ απόδοσης θα αποδοθεί σε 1-3 έτη καθώς και η μη αντικατάσταση των στελεχών που αποχωρούν ή αντικατάστασή τους με άτομα χαμηλότερου προφίλ.

Τέλος, οι αποδοχές των εργαζομένων μειώνονται σε απο-πληθωρισμένες τιμές, οι μισθοί γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικοί μειώνοντας έτσι το κόστος εργασίας. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Eταιρείες Edenred, Eurobank Business Services και Αdecco και χορηγοί επικοινωνίας το HR Professional και το PeopleMatters.