Το πρωί της Τρίτης είναι για έναν εργαζόμενο η πιο αγχωτική ώρα της εβδομάδας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα σε δείγμα 3.000 Βρετανών ηλικίας 18 έως 45 ετών από την εταιρεία εύρεσης προσωπικού Michael Page.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, για το 50% των εργαζομένων, το σχετικό με τη δουλειά άγχος κορυφώνεται, αγγίζει το εβδομαδιαίο ζενίθ του, κάθε Τρίτη, περίπου στις 10 το πρωί.

Αν και πρώτη ημέρα επιστροφής στη δουλειά, η Δευτέρα φεύγει συνήθως προτού καλά-καλά το καταλάβει κανείς. Λίγο η συζήτηση με τους συναδέλφους για όλα όσα συνέβησαν το σαββατοκύριακο, λίγο η ανάμνηση της κυριακάτικης σχόλης και πάει, η μέρα πέρασε.

Ωστόσο, οι προθεσμίες και οι εκκρεμότητες είναι ακόμη εκεί. Απλώς, χρειάζεται να έρθει το πρωί της Τρίτης προκειμένου αυτές να γίνουν πλήρως αντιληπτές από το εργαζόμενο και να εκτοξεύσουν το άγχος του στα ύψη, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης.

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το 75% των ερωτηθέντων παρουσιάζεται να «έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής του» όχι λίγο πριν το σχόλασμα αλλά έως τις 11:15 το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας.

Να σημειωθεί πως σε ανάλογο συμπέρασμα σχετικά με τα δεινά της Τρίτης ως ημέρας είχε καταλήξει το περασμένο φθινόπωρο και έρευνα του λονδρέζικου πανεπιστημίου LSE.

Πηγή: Εθνος Online