Το πλούσιο και διαδραστικό περιεχόμενο, η επίκαιρη θεματολογία και η ενεργή συμμετοχή των συνέδρων ήταν τα συστατικά της επιτυχίας του Training & Performance Improvement Conference, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο ΑΤΕxcelixi.

Οι ριζικές αλλαγές που συντελούνται στα μοντέλα εκπαίδευσης και σηματοδοτούν το τέλος της «χρυσής εποχής» και την εισαγωγή νέων προκλήσεων στο χώρο του Learning και Development αναδείχθηκαν μέσα από τις εισηγήσεις των Charles Jennings και Nigel Paine. Οι σύνεδροι «γέμισαν» πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δραστηριοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν δυναμικά τις εξελίξεις στο χώρο.

Το πραγματικό ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων στο συνέδριο προκάλεσαν και τα τρία πάνελ συζήτησης, που πραγματοποιήθηκαν για θέματα που απασχολούν κάθε σύγχρονο στέλεχος του HR: οι σχέσεις των CEO’s με το HR και οι προσδοκίες τους αναφορικά με την επένδυση στους ανθρώπους για τη βελτίωση της απόδοσης, οι πρακτικές του coaching και του mentoring και ο βαθμός εφαρμογής και αποτελεσματικότητάς τους στις επιχειρήσεις αλλά και το φλέγον θέμα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, αναλύθηκαν διεξοδικά από στελέχη του χώρου δίνοντας τροφή για καίριες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες αλλά και για περισσότερη σκέψη και δράση από όλους.

Ο «εκρηκτικός» καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς, που παρουσίασε με τον μοναδικό του τρόπο ορισμένες θεμελιώδεις ιδέες για την επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων, κέρδισε -όπως πάντα- την αμέριστη προσοχή του κοινού ενώ ο Ντίμης Μιχαηλίδης, άγγιξε την καρδιά και το μυαλό όσων τον παρακολούθησαν καθώς εξήγησε ότι η ευτυχία στην εργασία (και όχι μόνο) είναι κάτι που μπορούμε να επιτύχουμε καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς.

Τα στελέχη που συμμετείχαν στο συνέδριο έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση της κοινότητας του HR.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες στο site του συνεδρίου (www.tdconference.gr) ενώ εκτενή κάλυψη του event θα υπάρχει στο επόμενο τεύχος του περιοδικού HR PROFESSSIONAL, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου 2011.