Η Pharmathen είναι μια αμιγώς Ελληνική, ερευνοκεντρική, φαρμακευτική εταιρεία, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων και γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της εταιρείας ήταν ραγδαία και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες έρευνας στην Ε.Ε. Η Pharmathen σήμερα απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους, ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 85 χώρες διεθνώς, και διαθέτει γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ινδία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Για τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες έχουμε βραβευτεί επανειλημμένα, όμως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκρισή μας στο Διαγωνισμό Best Workplace, αφού με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται και ο κύριος λόγος της επιτυχίας μας, ο ανθρωπικοκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας μας. Την τελευταία πενταετία η Pharmathen δημιούργησε περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας, αλλά καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε την ομοιογένειά μας, αλλά να χτίσουμε μία εταιρική κουλτούρα με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, που περιλαμβάνει τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, ασφάλειας, δικαιοσύνης, συντροφικότητας, ισότητας και επικοινωνίας.

Μέλημά μας καθημερινά είναι να εμπνέουμε και να κινητοποιούμε τους ανθρώπους μας προς ένα κοινό όραμα, τόσο για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, όσο και για τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Ο βασικός παράγοντας για την επιτυχημένη σχέση με τους εργαζόμενούς μας πιστεύουμε ότι είναι όλες αυτές οι πρακτικές, που εφαρμόζουμε και ενθαρρύνουν την ανοικτή, απρόσκοπτη και αμφίδρομη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Στην εταιρεία μας η γνώμη των ανθρώπων μας μετράει.

Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για ενημέρωση και συζητήσεις καθημερινά. Η ετήσια έρευνα ικανοποίησης προσωπικού, η διοργάνωση focus groups και η κυκλοφορία του εταιρικού Newsletter, μέσω τoυ οποίου παρέχεται ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και του Ομίλου, είναι επίσης σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ σημαντικές όμως είναι και οι πολλές μας εκδηλώσεις. Κάθε μεγάλη επιτυχία μας συνοδεύεται από εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων μας.

Όμως και χωρίς κάποια αφορμή δεν χάνουμε την ευκαιρία να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, με την εταιρική μας κομπανία τους «Φαρμακλήδες», στο αποκριάτικο πάρτυ αλλά και στο καλοκαιρινό μας ετήσιο Beach Party. Σημαντικές είναι και οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων μας που πάντα στηρίζουμε, η πορεία των ποδοσφαιρικών μας ομάδων και όλες οι εκδηλώσεις ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος που διοργανώνουμε. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ανακοινώνονται τα πλάνα της χρονιάς και βραβεύονται οι συνάδελφοι με σημαντικό χρόνο προσφοράς στην εταιρεία μας. Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή διανέμουμε κάθε χρόνο δώρα.

Παροχές όπως το Ομαδικό Πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής και Νοσοκομειακής Ασφάλισης προς το προσωπικό αλλά και η διατήρηση τράπεζας αίματος, αποτελούν βασικό κομμάτι στήριξης και εντάσσεται στην εταιρική μας κουλτούρα και ευθύνη. Συγχρόνως, επενδύουμε στους ανθρώπους μας μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής ανέλιξης, ενώ παράλληλα έχουμε δημιουργήσει το θεσμό Pharmathen Academy, όπου εθελοντές εργαζόμενοί μας στο ρόλο του εισηγητή εκπαιδεύουν άλλους συναδέλφους ακόμη και σε αντικείμενα ανεξάρτητα του εργασιακού αντικειμένου τους.

Έμπρακτα και διαχρονικά αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε τα ταλέντα, την εξαιρετική απόδοση και την επίτευξη των στόχων των εργαζομένων, μέσω παροχής ανταγωνιστικών πακέτων σταθερών και μεταβλητών αποδοχών.

Όλες οι παραπάνω πρακτικές καθώς και πολλές άλλες, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των ανθρώπων μας σε εθελοντικά προγράμματα, μας οδήγησαν σε αυτή την σημαντική διάκριση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι με τη διάκρισή μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακούραστα να βελτιώνουμε την μικρή μας κοινωνία, τη μεγάλη «οικογένεια» που λέγεται Pharmathen.