Παγκόσμια διάκριση για τον καθηγητή Δρ. Μπάμπη Μαινεμελή, Αναπληρωτή Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA Graduate Business School, ο οποίος έλαβε το βραβείο για το καλύτερο επιστημονικό άρθρο της χρονιάς στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Academy of Management Review (Academy of Management Review (AMR) 2011 Best Paper Award).

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται κάθε χρόνο στο καλύτερο άρθρο το οποίο έχει δημοσιευθεί στο Academy of Management Review κατά την προηγούμενη χρονιά και έχει ως βασικά και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης την πρωτότυπη, σημαντική και προκλητική κεντρική ιδέα του άρθρου και την ξεκάθαρη και σημαντική συμβολή του στην πρόοδο της επιστήμης.

Το άρθρο του Καθηγητή έχει τίτλο «Stealing Fire: Creative Deviance in the Evolution of New Ideas» και δημοσιεύτηκε στο Academy of Management Review τον Οκτώβριο του 2010.

Ο Καθηγητής Δρ. Μπάμπης Μαινεμελής προσχωρεί έτσι σε ένα κύκλο διακεκριμένων μελετητών που έχουν λάβει το βραβείο AMR Best Paper Award, από την απαρχή του το 1987 και είναι ο πρώτος έλληνας ακαδημαϊκός που το λαμβάνει. Η απονομή θα γίνει τον Αύγουστο στην ετήσια συνάντηση της Ακαδημίας Μάνατζμεντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.