Το τριήμερο επιχειρηματικότητας STARTup Live Athens διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ως ένας μοναδικός χώρος συνάντησης νέων επιχειρηματιών (entrepreneurs), επενδυτών, μεντόρων και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το STARTup Live Athens έχει σκοπό να παρουσιαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες, καθώς και να δημιουργήσει ένα δυναμικό δίκτυο ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια του STARTup Live Athens βρήκε στην Ericsson και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση τους πιο δυναμικούς υποστηρικτές της, όπως και στην STARTeurope, διοργανώτριας του ευρωπαϊκού φεστιβάλ επιχειρηματικότητας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Βιέννη. Στην αρχή του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους (pitch their idea) σε 90 δευτερόλεπτα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ένα pitch training, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα για την τελευταία φάση του τριημέρου.

Παράλληλα, μέντορες και ειδικοί θα δουλέψουν μαζί με τις συμμετέχουσες ομάδες για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες. Στο τέλος του τριημέρου οι καλύτερες από αυτές θα ξεχωρίσουν και θα βραβευτούν. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια ομάδα είναι είτε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης είτε στα πρώτα βήματα υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας, σε οποιονδήποτε τομέα ή τοποθεσία στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.starteurope.at/event/startup-live-athens-1/.

Το STARTup Live Athens διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών που ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γίνεται με την συνεργασία της STARTeurope, διοργανώτριας του STARTup Week 2011, ευρωπαϊκού φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και υπό την αιγίδα των: StartUp Greece, STARTeurope, Erasmus for Young Entrepreneurs, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κτλ.