Τη σημασία της ευελιξίας και της ανοιχτόμυαλης συμπεριφοράς σε σχέση με την καριέρα που προσδοκούμε και αυτή που μπορούμε να έχουμε, τόνισε στο χαιρετισμό της η Αγγελίνα Μιχαηλίδου, πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών ΤΟΓΜΕ της ΕΕΔΕ, στην εσπερίδα με θέμα «Και τώρα τι; Καριέρα ή Επιχειρηματικότητα; Συμβουλές και ευκαιρίες για την επόμενη μέρα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από το ΤΟΓΜΕ της ΕΕΔΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Άρτεμις Λιόντα, πρόεδρος της ΟΕ της εσπερίδας και μέλος της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ, εξαίροντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης αλλά και της δικτύωσης των γυναικών στις εποχές κρίσης που διανύουμε. Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με την τοποθέτηση της Σοφίας Οικονομάκου, προέδρου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση της Δρ. Αναστασίας Rush, Γενικής Διευθύντριας της εταιρίας Hellas EAP, η οποία, αφού ανέλυσε το προφίλ της ψυχολογίας των εργαζομένων κάτω από τις νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και σημείωσε την απαισιοδοξία που μας χαρακτηρίζει γενικά, αναφέρθηκε έντονα στην ανάγκη να δούμε «πέρα από τον τοίχο» όπως χαρακτηριστικά είπε, να βρούμε το δικό μας όραμα και να το κυνηγήσουμε.

Τοποθετήσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας έγιναν από τους Mary Kramer, Regional Manager Greece & Balkans, SpenglerFox, Πέτρο Μίχο, Director, Executive Search & Selection Group, Deloitte Business Solutions και Μάγδα Παντελίδου, Γενική Διευθύντρια, AIMS International Hellas, υπό το συντονισμό της Μαίρης Γεωργιάδου, προέδρου της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΕΔΕ.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της σωστής προσπάθειας παρουσίασης των προσόντων όλων όσων αναζητούν μια θέση εργασίας, τόσο όσον αφορά τη σωστή συγγραφή του βιογραφικού, κάτι που αναλύθηκε διεξοδικά και από την Κατερίνα Μεϊμάρογλου, μέλος της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ, όσο και όσον αφορά την εύρεση και προώθηση του unique sales proposition (USP) τους.

Η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια, People Services της KPMG, παρουσίασε το πρόγραμμα «Εκτός εργασίας; Εντός ευκαιρίας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης φιλοξένησε ιστορίες επιτυχίας, από γυναίκες που κατάφεραν με πολλή θέληση και ελάχιστο κεφάλαιο να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, μέσα στο δύσκολο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ την αλλαγή στον τρόπο σκέψης και του Δημόσιου τομέα γύρω από τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να στηθεί μια επιχείρηση, ανέλυσε διεξοδικά η Ρόζα Μόνου, υπεύθυνη του προγράμματος Start Up Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση της Παναγιώτας Βλάχου, συνιδιοκτήτριας της εταιρείας εκτροφής σαλιγκαριών Fereikos-Helix, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μάνατζερ δεν είναι μόνο κάποιος που βρίσκεται πίσω από ένα γραφείο, αλλά και κάποιος που καλλιεργεί ένα χωράφι. Τα ίδια προσόντα χρειάζονται». Επίσης, η Βίκυ Ευαγγελίου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Marketing Lead, τόνισε τη σημασία της σωστής προβολής του προϊόντος, είτε αυτό είναι ο εαυτός μας, είτε η χώρα που ζούμε, καθώς έχουμε πολλά να κερδίσουμε από αυτό.

Τέλος, η Μαρία Στυλιανάκη, πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ιστοσελίδας Parents.gr, αναφέρθηκε στη σημασία του να αγαπά κανείς αυτό που κάνει σε σημείο που να είναι και διατεθειμένος να το ξεκινήσει εθελοντικά, ώστε να προκύψει σωστό αποτέλεσμα.