H ICAP People Solutions, ανταποκρινόμενη στις συνεχείς μεταβολές στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και την ανάγκη συστηματικής πληροφόρησης των στελεχών του, σχεδίασε και ξεκινά τη διεξαγωγή μίας δυναμικής τριμηνιαίας έρευνας με τίτλο HR Pulse, η οποία στοχεύει στην αποτύπωση των τάσεων της εν λόγω αγοράς.

Πρόκειται για μία πολύπλευρη έρευνα η οποία λειτουργεί ως σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο και επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων με γνώση των συντεταγμένων αλλαγών στην αγορά.

Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται και για τα οποία παρέχει πληροφόρηση είναι μεταξύ άλλων οι πολιτικές αποδοχών και παροχών σε χρήμα και είδος, οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, η κινητικότητα σε προσλήψεις και απολύσεις, τα HR Metrics καθώς και οι νέες πρακτικές που θωρακίζουν από την κρίση.

Η έρευνα πραγματοποιείται αυτοματοποιημένα σε πλατφόρμα που διασφαλίζει το απόρρητο των απαντήσεων ενώ οι εταιρείες που έχουν συμβληθεί με την υπηρεσία καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματά της ηλεκτρονικά σε ιστοτόπο διαθέσιμο μέσω προσωπικού password. Η λήψη των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται και αυτή ηλεκτρονικά.

Ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions, σημείωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας υπηρεσίας: «Ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς του Ομίλου μας και των υπηρεσιών του είναι η παροχή ουσιαστικής και έγκυρης πληροφόρησης προς την αγορά. Ιδίως στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, ένα στέλεχος προκειμένου να είναι ενήμερο και να σφυρηλατεί  την επιχειρηματολογία του, αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οφείλει να αφιερώνει αρκετό χρόνο στην εξεύρεση στοιχείων από την αγορά χωρίς πάντοτε αυτά να έχουν την συστηματικότητα μιας δομημένης και αξιόπιστης πληροφορίας».