Το 44% των εργαζομένων σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ανησυχεί μήπως χάσει τη δουλειά του το 2012, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Pharma IQ.

Στην έρευνα με τίτλο «Big Pharma Global Recession Report», αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο φαρμάκου στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης ανασφάλειας, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Ασία φαίνονται λιγότερο ανήσυχοι για το εργασιακό τους μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις εργασίες μειώνονται, όχι μόνο από φαρμακευτικές, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της ιατρικής έρευνας.

Για παράδειγμα, ακόμα και η μονάδα έρευνας Ανοσιολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge απέλυσε 40 ερευνητές. Όσον αφορά το μέλλον, ποσοστό 32% από τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας θεωρούν ότι στο μέλλον αναμένουν συρρίκνωση τμημάτων, ενώ μόλις 19% βλέπουν βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη.

Τα στοιχεία της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία των Challenger, Gray & Christmas που δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία είναι οι τρίτοι στη λίστα των απολύσεων στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, με 4.000 άτομα που τέθηκαν εκτός εργασίας.