Σε συνέχεια των σημαντικών αλλαγών που συντελούνται σήμερα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο ο εργοδότης όσο και ο εργαζόμενος καλούνται να αντιμετωπίσουν την αστάθεια του Κύριου Ασφαλιστικού Φορέα και την ανάγκη για ουσιαστικές ασφαλιστικές παροχές.

Στα πλαίσια αυτά, ο Εργοδότης έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την Ομαδική Ασφάλιση ως εργαλείο υψηλής ανταποδοτικότητας για την Επιχείρηση και τους Ανθρώπους της με στόχο να:
* Παρέχει ουσιαστική βοήθεια στον εργαζόμενο και την οικογένειά του σε περιπτώσεις σοβαρών και αιφνίδιων γεγονότων.
* Παρέχει οικονομική στήριξη στον εργαζόμενο συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός Συνταξιοδοτικού Αποθέματος.
* Ενισχύει την εταιρική κουλτούρα, προσφέροντας ηρεμία, ασφάλεια και παρακίνηση στον εργαζόμενο.
* Ενδυναμώνει το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας με έμπρακτο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της.

Η Αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων
Η ανάπτυξη της Αγοράς των Ομαδικών Ασφαλίσεων τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τη συνολική υποχώρηση του Κλάδου Ζωής, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του Επιχειρηματικού κόσμου στο θεσμό και τη συμπληρωματική και ουσιώδη αξία του στο Ασφαλιστικό μας Σύστημα. Κύριο χαρακτηριστικό των Ομαδικών παροχών είναι η δυναμικότητα και η εξέλιξή τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εταιρικές και ατομικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να είναι οικονομικά βιώσιμες για την Επιχείρηση.

Η ΜetLife Alico με παρουσία σχεδόν 50 ετών, παρακολουθεί τις τοπικές και διεθνείς τάσεις, αξιοποιεί σημαντικούς πόρους στο σχεδιασμό ασφαλιστικών λύσεων για κάθε επιχείρηση, εκσυγχρονίζει διαρκώς τις Υπηρεσίες της προς την εταιρεία και τους εργαζομένους της και την εξυπηρέτηση των Ομαδικών Προγραμμάτων. Ακόμα, η συνετή στρατηγική και οι αρχές προστασίας των ασφαλισμένων, η φερεγγυότητα και ο επαγγελματισμός, κατέστησαν την MetLife Alico το στρατηγικό συνεργάτη των σημαντικότερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διατηρεί το υψηλότερο μερίδιο αγοράς με περισσότερες από 1.450 κορυφαίες Ελληνικές και Διεθνείς Επιχειρήσεις.

Σημαντικό είναι ότι 1 στις 3 ασφαλισμένες εταιρείες με ένα συνολικό αριθμό 380.000 εργαζομένων, έχουν επιλέξει την MetLife Alico για τις ομαδικές τους παροχές. Έτσι, δυναμικά προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες ασφαλιστικές απαιτήσεις, η MetLife Alico προτείνει σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής λειτουργίας, τη στήριξη των ασφαλιστικών αναγκών του εργαζόμενου και την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας αυτών των εταιρικών παροχών.

Παροχές Ομαδικής Ασφάλισης
Μερικές από τις επικρατέστερες τάσεις στις παροχές Ομαδικής Ασφάλισης περιλαμβάνουν:
* Παροχές Ζωής και Ανικανότητας: Στήριξη του εργαζόμενου και της οικογένειάς του σε περίπτωση Απώλειας Ζωής ή Ανικανότητας, λόγω των σημαντικά περιορισμένων Συντάξεων Χηρείας, ή Ανικανότητας από τον Κύριο Φορέα Ασφάλισης (στην περιοχή των 300€ μηνιαίως ή και λιγότερο). Έτσι, οι σύγχρονες παροχές Κινδύνου σχεδιάζονται ώστε να εξασφαλίσουν το εισόδημα κατ’ ελάχιστο 3 ετών του εργαζόμενου (42 Μηνιαίοι Μισθοί). Ακόμα, με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών και πάγιων εξόδων της οικογένειας, συχνά επιλέγονται σχήματα μηνιαίου σταθερού εισοδήματος ύψους 500€ ή 1.000€ για 3 ή 5 έτη.

* Παροχή Σοβαρών Ασθενειών: Ενίσχυση του εργαζόμενου σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών Υγείας, όπως ο Καρκίνος, η Στεφανιαία Νόσος, το Εγκεφαλικό επεισόδιο, για την αντιμετώπιση έκτακτων δαπανών, εισάγοντας ειδική οικονομική μέριμνα (5 Μηνιαίοι Μισθοί ή 10.000€), πέραν του βασικού ορίου Υγείας.

* Παροχές Υγείας: Προσανατολισμό του σχεδιασμού στους Συνεργαζόμενους Φορείς Υγείας και αξιοποίηση του ΕΟΠΥΥ. 
 
Η MetLife Alico διαρκώς επενδύει στη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των Συνεργασιών και Υπηρεσιών της μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος Υγείας Advanced Benefit Club με σκοπό τη μακροχρόνια οικονομική υγεία του Συμβολαίου και τη βιωσιμότητα των παροχών του Προγράμματος προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου, τόσο ο εργαζόμενος όσο και η εταιρεία επωφελούνται από:
 • 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης.
 • Πανελλαδική γεωγραφική κάλυψη μέσω 26 Νοσοκομείων, 32 Διαγνωστικών Κέντρων και 1.850 συνεργαζόμενων Ιατρών όλων των ειδικοτήτων.
 • Προσυμφωνημένες, χαμηλές χρεώσεις Υγείας για μικρότερο κόστος ασφάλισης και επιβάρυνση του ασφαλισμένου.
 • Έλεγχο και παρακολούθηση των δαπανών Νοσηλείας για την αποφυγή υπερχρεώσεων.
 • Οικονομική διευκόλυνση του ασφαλισμένου, μέσω απευθείας συμψηφισμού των εξόδων με την MetLife Alico, σε συνδυασμό με τη χρήση του Κύριου Φορέα Ασφάλισης.
 • Χαμηλότερο κόστος διαχείρισης και επικοινωνίας για τον Εργοδότη μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής εξυπηρέτησης και της απευθείας εκκαθάρισης.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια του Αdvanced Benefit Club ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επικοινωνία και τις σύγχρονες τεχνολογίες, έχοντας σχεδιάσει στοχευμένες ενημερώσεις σχετικά με τη συνεχή αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των προνομίων του Αdvanced Benefit Club, καθώς και θέματα Υγείας, που λαμβάνονται ηλεκτρονικά μέσα από τακτικά Newsletters από το σύνολο των ασφαλισμένων μας.

Η MetLife Alico πρωτοπορώντας στην εξυπηρέτηση των πελατών της, σχεδίασε μία νέα εφαρμογή, το abc mobile, προσφέροντας άμεση χρήση των προνομίων του Advanced Benefit Club, μέσα από το κινητό τηλέφωνο, όλο το 24ωρο. Ενδεικτικά, οι ασφαλισμένοι της MetLife Alico θα έχουν τη δυνατότητα για:
 • Άμεση πληροφόρηση του Δικτύου των συνεργαζόμενων Φορέων, με χάρτη, οδηγίες πρόσβασης και ενημέρωση για τις απαραίτητες διαδικασίες νοσηλείας ή διαγνωστικών εξετάσεων.
 • Άμεσο καθορισμό ραντεβού με ιατρό του Αdvanced Benefit Club.
 • Ενημέρωση για τα Εφημερεύοντα νοσοκομεία και Φαρμακεία, καθώς και χάρτη πλοήγησης.

Ειδικά Σχήματα προώθησης της Κουλτούρας Υγείας στο εργασιακό περιβάλλον για:
 • Την αντιμετώπιση δαπανών Υγείας που συνήθως εξαιρούνται από τις βασικές εταιρικές καλύψεις, όπως οδοντιατρική και οφθαλμολογική περίθαλψη, εξωσωματική γονιμοποίηση, νοσηλεία κατ’ οίκον κ.λπ.
 • Την έγκαιρη διάγνωση μέσω ολοκληρωμένων λύσεων πρόληψης, δωρεάν προληπτικών ελέγχων και ειδικών Ημερών Υγείας (Ζάχαρο, Γυναικείο Καρκίνο, Οστεοπόρωση κ.λπ.).
 • Την προώθηση του υγιέστερου τρόπου διαβίωσης και της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης μέσω στοχευμένης ενημέρωσης.

Συνταξιοδοτικές Παροχές
Η ΜetLife Alico κατέχοντας το 47% σε μερίδιο αγοράς στα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα και αντλώντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση από την ευρεία πελατειακή της βάση, συνοψίζει τα σύγχρονα χαρακτηριστικά των Συνταξιοδοτικών παροχών στα εξής:
* Άμεσα ανταποδοτική και προσβάσιμη παροχή για τον εργαζόμενο.
* Αναπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος του εργαζόμενου μέσω ευέλικτων Εθελοντικών Σχημάτων.
* Ειδικά σχήματα Εθελουσίας εξόδου και Προγράμματα Στόχου.
* Ευέλικτη επενδυτική στρατηγική πολλαπλών επιλογών και αποδόσεις σταθερής αξίας και εγγύησης.
* Άμεση επικοινωνία και δυνατότητα πρόσβασης του Μέλους και της εταιρείας σε Υπηρεσίες Ε-Pension.


Κορυφαία ασφαλιστική εταιρία Ζωής στην Ελλάδα

Μέσα από μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία αλλά και την πλούσια εμπειρία που διαθέτει  σε τοπικό επίπεδο, η MetLife Alico έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Αυστηρά προσηλωμένη στο πραγματικό όφελος των ασφαλισμένων της, σχεδιάζει Προγράμματα και Υπηρεσίες που προσαρμόζονται «στα μέτρα» των δυνατοτήτων τους, πάντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και την πρόνοια να μπορούν να εναρμονίζονται με τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Η MetLife Alico βρίσκεται διαχρονικά στην αιχμή της πρωτοπορίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχοντας κατακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ασφαλισμένων της με το κύρος, την ποιότητα του ασφαλιστικού έργου που προσφέρει και την συνετή οικονομική διαχείριση που ασκεί. Aποτελεί «μέτρο αναφοράς» στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, συνδυάζοντας:
* Οικονομική ευρωστία
* Διαχρονικά υψηλές οικονομικές επιδόσεις
* Φερεγγυότητα 
* Παραγωγικότητα
* Επαγγελματισμό
* Υψηλές παροχές

Η συνεχής διεύρυνση του κύκλου εργασιών και του μεριδίου αγοράς της MetLife Alico, από 10,7% το 2007, σε ποσοστό που φθάνει το 14,5% για το 2011, την έχουν εδραιώσει στη 2η θέση της αγοράς, με 600.000 ασφαλισμένους, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της αξιοπιστίας της.
Σήμερα, η MetLife Alico στοχεύει στην επίτευξη ακόμη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δικτύων πωλήσεων, έχοντας πάντα τον πελάτη στο επίκεντρο και με πρωταρχική μέριμνα να του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κορυφαίου επαγγελματικού επιπέδου από την πρώτη επαφή μαζί του και καθ’όλη τη διάρκεια της συνεργασίας του με την Εταιρία.

Νο1 επιλογή και στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων
Η MetLife Alico, διαθέτοντας μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία, αξιοποιεί στρατηγικά τα πλεονεκτήματα του θεσμού της Ομαδικής Ασφάλισης και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προσδοκίες τόσο της ασφαλιζόμενης εταιρίας όσο και του προσωπικού της. Γι’ αυτό την εμπιστεύονται οι περισσότερες από τις κορυφαίες Ελληνικές και Διεθνείς επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.Σήμερα στην Ελλάδα, περισσότερες από 1450 εταιρίες, δηλαδή 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις, εμπιστεύονται για την Ομαδική Ασφάλιση του Προσωπικού τους την MetLife Alico.

MetLife: Παγκόσμια Δύναμη στις Ασφάλειες Ζωής
Η MetLife Inc. αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη στον κλάδο των Ασφαλειών Ζωής, των Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων και των Ομαδικών Ασφαλίσεων Προσωπικού. Eίναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρίες Ζωής, η οποία παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες σε 90 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Με πλούσια ιστορία που ξεπερνά τα 140 χρόνια, διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που της επιτρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην αιχμή της πρωτοπορίας και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης διεθνώς.

Μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιριών της, η MetLife Inc. κατέχει ηγετικές θέσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ την εμπιστεύονται ήδη περισσότερες από 90 από τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις του δείκτη FORTUNE 500® στην Αμερική. 

MetLife Alico

– Nο1 επιλογή στις ασφάλειες Ζωής
– Διακρίνεται για την πελατοκεντρική φιλοσοφία της  (customer centricity)
– 49 χρόνια στην Ελλάδα
– Περισσότεροι από 600.000 ασφαλισμένοι
– 2η θέση στον κλάδο Ζωής
– Συνεχής αύξηση μεριδίου αγοράς, που σήμερα υπερβαίνει το 14%
– Κορυφαία σε οικονομική ευρωστία
– 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις εμπιστεύεται την MetLife Alico για την Ομαδική Ασφάλιση του προσωπικού της.