Το βιβλίο της Νάνσυ Μαλλέρου «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!» είναι ένα εγχειρίδιο life coaching και μας υπόσχεται ότι με απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Με κατανοητό και χιουμοριστικό μερικές φορές τρόπο, δίνει συμβουλές για απλά καθημερινά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό μας, με την καθημερινότητά μας. Ενέργεια, χρόνος, προσπάθεια που αναλώνουμε όλοι μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, αφήνοντας στην άκρη «εμάς». Δεν φροντίζουμε, από κεκτημένη ταχύτητα μερικές φορές, να κρατήσουμε για τον εαυτό μας απόθεμα ενέργειας, αγάπης και χρόνου που σπαταλάμε τόσο απλόχερα.

Αναφέρεται σε πράγματα απλά που όλοι μας έχουμε σκεφτεί, έχουμε συζητήσει, έχουμε κάνει πράξη πολλές φορές στη ζωή μας. Πράγματα όμως που επίσης όλοι μας ξεχνάμε συχνά.Η αμεσότητα της συγγραφέα, ο τρόπος έκφρασής της και τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί, σου δίνει πολλές φορές την αίσθηση ότι μιλάει για εσένα. Η ευχέρεια με την οποία μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο, μέσα στο λεωφορείο, στην αναμονή κάποιας συνάντησης, οπουδήποτε βρεθείς είναι κάτι το οποίο το κάνει εύκολο και δελεαστικό μαζί. Ξεκινάς το διάβασμα από όποιο σημείο του βιβλίου θέλεις, το επαναλαμβάνεις ή πηγαίνεις στο παρακάτω κεφάλαιο χωρίς να χάσεις τη σημαντικότητά του.

Σου λέει απλά «κάνε ένα διάλλειμα και σκέψου», και αυτό είναι το σημαντικό. Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να σκεφτεί. Μην αφήνεις τις ώρες και τις μέρες να περνούν χωρίς να έχεις αφιερώσει ούτε ένα λεπτό να σκεφτείς για εσένα. Να σκεφτείς τα θέλω σου, τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου, τις προτεραιότητές σου, τους στόχους σου.

Μικρά καθημερινά και ταυτόχρονα σημαντικά πράγματα που θα αλλάξουν τα συναισθήματά σου, την οπτική που βλέπεις και αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω σου ή και τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά σου. Πράγματα που θα σου δώσουν την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση, για δημιουργικότητα και εξέλιξη του εαυτού σου. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τη σημασία του να είναι ο εαυτός μας καλά.

Πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε «εμάς», τα δικά μας αποθέματα δύναμης και ενέργειας. Να εξελίσσουμε τον εαυτό μας, και να οδηγούμε εμείς τα πράγματα γύρω μας. Τα νέα δεδομένα της εποχής μας, μας επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ, αυτό το «διάλειμμα». Προσωπικά για εμένα το βιβλίο της Νάνσυ Μαλλέρου, μου έκανε αυτό το διάλειμμα πιο εύκολο και πιο ευχάριστο και μου έδειξε ίσως ότι… καλύτερα γίνεται!

Νάνσυ Μαλλέρου
Εκδόσεις: Φερενίκη,2010, σελ.152