Την ενίσχυση -με 10.000 ευρώ κατ' άτομο- επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν 7.000 άνεργοι νέοι ηλικίας έως 35 ετών προωθεί ο ΟΑΕΔ μέσω νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που εισηγήθηκε ο διοικητής του Οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας στο Δ.Σ., εστάλη στο υπουργείο Εργασίας. Ως τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας προτείνονται οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, ανακύκλωση, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, ενσωμάτωση «πράσινων» τεχνολογιών στην παραγωγή – παροχή υπηρεσιών, τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, προϊόντα βιοτεχνολογίας, προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, εξ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, εφαρμογές τηλεματικής, κ.λπ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν σε ισχύ δελτίο ανεργίας και να κάνουν έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Με άλλη απόφαση ο ΟΑΕΔ αυξάνει σε 7.200 (από 5.000) τις θέσεις επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών «καλύπτοντας» την αυξημένη ζήτηση που υπήρξε από την αγορά.