Μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στους εργαζομένους της. Στη Φραγκφούρτη ετοιμάζονται να αυξήσουν κατά 50% το σημερινό δυναμικό (1.600 άτομα) για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες εποπτείας των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντικατάσταση υψηλόμισθων υπαλλήλων με νέους χαμηλόμισθούς, ώστε η ΕΚΤ να μην χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση για αμοιβές εργαζομένων (στόχος είναι ο σχετικός προϋπολογισμός να ισοσκελιστεί σε ορίζοντα 7ετίας). Στο πλαίσιο αυτό, οι υπάλληλοι που δεν έχουν προαχθεί μισθολογικά τουλάχιστον την τελευταία 8ετία, δικαιούνται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα «Στήριξης μετάβασης Καριέρας».

Αυτό προβλέπει την καταβολή ενός μισθού για κάθε έτους προϋπηρεσίας, παροχή άδειας άνευ αποδοχών για όσο διαρκεί η δοκιμαστική περίοδος στην επόμενη θέση εργασίας και ειδικά σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Εκτιμάται ότι οι παλαιότεροι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημιώσεις 6ψηφιες, δεδομένου ότι το 2012 ο μέσος ετήσιος μισθός (εξαιρουμένων των αποδοχών της Διοίκησης) ήταν 92.000 ευρώ.