Αισιοδοξία ότι η εθελούσια έξοδος που λήγει την Παρασκευή θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία επικρατεί στη διοίκηση της Eurobank.

Ως σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα περιορίζονται σε εργαζομένους που είχαν ήδη αποφασίσει εδώ και καιρό να αποχωρήσουν για προσωπικούς λόγους από τον όμιλο, ωστόσο εκτιμάται ότι το τελευταίο τριήμερο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αντίστοιχες διαδικασίες, θα εκδηλωθεί το προσδοκώμενο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των στελεχών του ομίλου που έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν την εθελούσια, θα αποχωρήσουν τελικώς από την τράπεζα περισσότερα από 700 άτομα, ελαφρύνοντας σημαντικά τις δαπάνες μισθοδοσίας της.

Το τελικό κόστος της ελάφρυνσης θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς δεν αποκλείεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εκτός από εργαζόμενοι στο δίκτυο και ανώτερα στελέχη. Με βάση τις αποζημιώσεις και τα έξτρα μπόνους αποχώρησης που έχουν ανακοινωθεί, υπολογίζεται ότι η απομάκρυνση αυτού του αριθμού των εργαζομένων θα κοστίσει περί τα 45 εκατ. ευρώ, δεδομένου και του πλαφόν που έχει τεθεί στις 170.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του διευρυμένου Ομίλου (Τράπεζα Eurobank και Θυγατρικές Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Proton Bank) με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με τελευταία συνεχή υπηρεσία στον Όμιλο πάνω από 18 μήνες κατά την 01/11/2013, όπως και οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή που πληρούν την παραπάνω χρονική προϋπόθεση υπηρεσίας.