Με αφορμή τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως στην Αμφίπολη και τις εκτενείς αναφορές στο Μακεδονικό Βασίλειο, τη θέση του HR Manager θα λάβει ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς όλων των εποχών, Ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο Αλέξανδρος Γ’ ο Μακεδών ή αλλιώς Αλέξανδρος ο Μέγας, γνωστός για τις κατακτήσεις του αλλά και την προώθηση του Ελληνισμού μέσα από την ίδρυση 70 πόλεων σύμφωνα με τον Πλούταρχο, με 16 εξ αυτών να φέρουν το όνομά του, ο ίδιος έγινε θρύλος όχι μόνο για τα κατορθώματά του αλλά και για την ηγετική του φυσιογνωμία. Γιος του Φίλιππου Β και της Ολυμπιάδας, ο Αλέξανδρος ο Μέγας γεννήθηκε το 356 π.Χ. στην Πέλλα, πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασίλειου. Με δάσκαλο τον φιλόσοφο Αριστοτέλη που του δίδαξε ιατρική, φιλολογία και πολιτικές επιστήμες και με πρότυπο του τον ήρωα Αχιλλέα, ο ίδιος αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα όχι μόνο της εποχής του αλλά και στο πέρασμα των αιώνων, με εμφανή την επιρροή του πατέρα του σε επίπεδο στρατιωτικών ικανοτήτων.

Σε ηλικία 20 ετών και μετά τον ξαφνικό θάνατο του Φιλίππου, ο ίδιος ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του. Επικεφαλής της εκστρατείας κατά των Περσών ξεκίνησε έναν πολυετή αγώνα, με τη δημιουργία μίας αυτοκρατορίας που εκτείνονταν μέχρι την Ινδία, αλλά και τον θάνατό του ίδιου σε αυτήν σε ηλικία 32 ετών. Η διαμόρφωση νέων εμπορικών δρόμων, η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και φιλοσοφίας είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά κατορθώματα αυτού του στρατηλάτη.

Η μεγαλοφυής στρατηγική του, άλλωστε, αποτελεί ακόμα και σήμερα αντικείμενο μελέτης στις στρατιωτικές ακαδημίες, ενώ φαίνεται να βρίσκουν εφαρμογή ακόμη και στον σύγχρονο κόσμο. Όντας ο ίδιος ένας χαρισματικός ηγέτης, που μπορούσε να εμψυχώνει τους άντρες του κατά τη μεγάλη τους εκστρατεία, με μία εξαιρετική ικανότητά να δένεται μαζί τους, κερδίζοντας την απόλυτη πίστη τους στο πεδίο της μάχης, και κυρίως κάνοντας ο ίδιος πράξη όσων απαιτούσε από αυτούς.

Πώς όμως μία φυσιογνωμία σαν τον Μέγα Αλέξανδρο θα μπορούσε να ενσωματωθεί και να εργαστεί σε ένα τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού; Όπως ένας ανώτατος διοικητής, υπεύθυνος για χιλιάδες ζωές, οφείλει να διαθέτει όραμα, πειθαρχία και την αμέριστη εμπιστοσύνη των στρατευμάτων του έτσι και σε ένα εργασιακό περιβάλλον οι ηγέτες οφείλουν να διαθέτουν όραμα, να το επικοινωνούν και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση των συνεργατών τους, χαρακτηριστικά που ο Μ. Αλέξανδρος διέθετε στον υπέρτατο βαθμό.

Ο ίδιος σε ένα τμήμα HR θα προήγαγε την ομαδικότητα, το πνεύμα συνεργασίας αλλά ταυτόχρονα θα επιβράβευε τις εξαιρετικές αποδόσεις και θα εξασφάλιζε την αμεροληψία και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Οι ηγετικές του ικανότητες και η αναγνώριση του τρόπου που όλοι συμβάλλουν στα εταιρικά αποτελέσματα, η πολιτική της ανοιχτής πόρτας και το πραγματικό ενδιαφέρον του για τα στελέχη είναι εκείνα τα γνωρίσματα που θα διαμόρφωναν μία εξίσου λαμπρή πορεία σε έναν οργανισμό.