Για τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει η LeasePlan Hellas στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μίλησε στο HR Professional, ο Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις σύγχρονές τάσεις στα εταιρικά αυτοκίνητα καθώς και τους στόχου για την επόμενη χρονιά.

HR PROFESSIONAL: Ποιος είναι ο στόχος της LeasePlan στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης στόλου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Η παροχή του εταιρικού αυτοκινήτου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των παροχών μίας εταιρείας, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο στη διαχείριση του για ένα τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ή όποιο τμήμα έχει αναλάβει τη διαχείριση του. Στόχος μας είναι να εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα στις εταιρείες που μας εμπιστεύονται τη διαχείριση του εταιρικού τους στόλου, προσφέροντας υπηρεσίες διαμορφωμένες σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

HR PROFESSIONAL: Ποιες είναι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η LeasePlan Hellas στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όσον αφορά στη διαχείριση του εταιρικού στόλου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλα τα στάδια της μίσθωσης ενός αυτοκινήτου: από την επιλογή των αυτοκινήτων και τη δημιουργία της εταιρικής πολιτικής, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της μίσθωσης έως και την ανανέωση των εταιρικών αυτοκινήτων. Σε κάθε στάδιο της μίσθωσης, λόγω της εξειδίκευσης μας στη διαχείριση εταιρικών στόλων, έχουμε την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού να ικανοποιήσει τις ανάγκες της εταιρείας στον τομέα των εταιρικών αυτοκινήτων.

HR PROFESSIONAL: Με πιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει η LeasePlan στην εταιρική πολιτική αυτοκινήτων;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Η LeasePlan διαθέτει την υπηρεσία «Car Policy Consult», η οποία βοηθά τις εταιρείες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν γρήγορα και εύκολα την εσωτερική πολιτική εταιρικών αυτοκινήτων. Ο σύμβουλος της LeasePlan σε συνεργασία με τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού αναλύει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι η δημιουργία εγγράφου εσωτερικής πολιτικής εταιρικών αυτοκινήτων με βάση τα ακόλουθα εύκολα βήματα:

  • Ανάλυση των αναγκών, της στρατηγικής και των στόχων του πελάτη σχετικά με την πολιτική διαχείρισης των αυτοκινήτων.
  • Δημιουργία προσχεδίου, που συνδυάζει τις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη και τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς.
  • Υποστήριξη στην οριστικοποίηση των λεπτομερειών της πολιτικής διαχείρισης στόλου.
  • Ετήσια ανανέωση της πολιτικής διαχείρισης του στόλου.

HR PROFESSIONAL: Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης των εταιρικών αυτοκινήτων υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο παρακολούθησης του στόλου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Για κάθε εταιρικό στόλο που διαχειριζόμαστε υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα Account Management, επιφορτισμένη με την παρακολούθηση του στόλου. Η ομάδα Account Management σε συνεργασία με τον υπεύθυνο στόλου της εταιρείας καταρτίζει ένα ετήσιο πλάνο ενεργειών. Σκοπός μας είναι να προλαμβάνουμε κόστη, να ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας για όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις, να παρακολουθούμε συγκεκριμένους δείκτες της πορείας του στόλου: όπως για παράδειγμα ο δείκτης ατυχημάτων και να πραγματοποιούμε προτάσεις βελτίωσης σύμφωνα με τις ανάγκες, τους στόχους και τις προτεραιότητες της κάθε εταιρείας.

HR PROFESSIONAL: Ποιοι είναι σήμερα οι στόχοι της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού όσον αφορά στην παροχή εταιρικού αυτοκινήτου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον οι στόχοι είναι σύνθετοι: αφενός να συμβάλλει το εταιρικό αυτοκίνητο στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, κυρίως όταν πρόκειται για εργαλείο δουλειάς και αφετέρου η παροχή του εταιρικού αυτοκινήτου να αφήνει ικανοποιημένους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Οι παραπάνω προτεραιότητες θα πρέπει να επιτυγχάνονται με οικονομικό τρόπο, ανταποκρινόμενοι και στην παρούσα κατάσταση. Παράλληλα, σημαντικός στόχος που τίθεται είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και η μείωση των ατυχημάτων.


HR PROFESSIONAL: Πώς μπορεί να υποστηρίξει η LeasePlan τη βελτίωση της ασφάλειας στη χρήση του εταιρικού αυτοκινήτου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Η LeasePlan Hellas προσφέρει το SafePlan, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο σχεδιάστηκε από την εταιρεία ως μία προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων και των ζημιών που υφίστανται τα οχήματα εταιρικού στόλου. Είναι με δύο λόγια ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης, που εστιάζει στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Ασφαλούς Οδήγησης των οδηγών εταιρικών στόλων, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία υπεύθυνων οδηγών, που κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακολουθούν μία σωστή οδηγική συμπεριφορά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως ιδέα από την Ελλάδα, ενώ έχει ήδη υιοθετηθεί και από άλλες 5 χώρες του ομίλου LeasePlan (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τουρκία και Γερμανία). Το SafePlan έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού της εταιρείας, στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και του κόστους που σχετίζονται με αυτά και στην ενίσχυση επιπέδων επίγνωσης των οδηγών τους και των οδηγικών τους δεξιοτήτων.

HR PROFESSIONAL: Που έγκειται η διαφοροποίηση του SafePlan σε σχέση με άλλα προγράμματα ασφαλούς οδήγησης;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Τα σημεία που διαφοροποιούν το SafePlan είναι τα εξής:

  • Γίνεται αξιολόγηση της επικινδυνότητας των οδηγών.
  • Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνθήκες κανονικής οδήγησης στο δρόμο με το πραγματικό αυτοκίνητο του οδηγού.
  • Παρέχονται προγράμματα e-learning που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ευαισθητοποίηση, τη γνώση, τη συμπεριφορά και τις δεξιότητες του εκάστοτε οδηγού.

Παράλληλα, το SafePlan είναι μία διαρκής εκπαίδευση – υπενθύμιση στον οδηγό για την οδηγική ασφάλεια που μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια.

HR PROFESSIONAL: Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στα εταιρικά αυτοκίνητα;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Η τάση των εταιρειών στην παροχή εταιρικού αυτοκινήτου είναι να προσπαθούν να παρέχουν στους εργαζόμενους τους έξυπνες λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εργασίας τους και στο πλαίσιο της παροχής που έχει συμφωνηθεί. Σημαντικό κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου αποτελεί πλέον ο τύπος καυσίμου και ο μέσος όρος κατανάλωσης καυσίμου.

HR PROFESSIONAL: Ποιες είναι σήμερα οι προτεραιότητες ενός χρήστη εταιρικού αυτοκινήτου;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Η γρήγορη και εύκολη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν στο εταιρικό του αυτοκίνητο: από ένα απλό service μέχρι την ανανέωση του. Η εταιρεία μακροχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να προσφέρει: ευκολία στην επικοινωνία, εξοικονόμηση χρόνου και προληπτική ενημέρωση.

HR PROFESSIONAL: Πώς ανταποκρίνεται η LeasePlan σε αυτές τις προτεραιότητες των οδηγών;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες βέλτιστης ποιότητας: με συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη των υπηρεσιών μας. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την καινοτομία αναζητούμε νέους τρόπους εξυπηρέτησης των οδηγών μισθωμένων αυτοκινήτων. Πρόσφατα, λανσάραμε την on line εφαρμογή της LeasePlan για smartphones και tablets, η οποία διατίθεται στο Google Play και στο App Store, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η νέα εφαρμογή, βάσει του μοντέλου εξατομικευμένης εξυπηρέτησης που εφαρμόζει η LeasePlan Hellas σε όλες τις υπηρεσίες της, διαθέτει τρία διαφορετικά προφίλ χρηστών: ένα για τους οδηγούς οχημάτων της LeasePlan, ένα για τους fleet managers και ένα για όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς, που θέλουν να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία και τις υπηρεσίες της. Οι λειτουργίες της εφαρμογής έχουν σκοπό να διευκολύνουν την επικοινωνία του εκάστοτε οδηγού με τη LeasePlan και να του εξοικονομήσουν χρόνο, καθώς καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες after sales, περιέχοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή κυκλοφορία του εκάστοτε αυτοκινήτου.

HR PROFESSIONAL: Ποιοι είναι οι στόχοι της LeasePlan για την επόμενη χρονιά;

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος: Στόχος μας όπως και τα προηγούμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας, και η συνέχιση της προσφοράς υπηρεσιών βέλτιστης ποιότητας. Παράλληλα, η προσπάθεια για καινοτομία συνεχίζεται και σκοπεύουμε μέσα στο 2015 να λανσάρουμε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες για τη διαχείριση των εταιρικών στόλων.

Η LeasePlan με μία ματιά:
H LeasePlan Hellas είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων στην Ελλάδα και μέλος του κορυφαίου ολλανδικού ομίλου LeasePlan. Με 11 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, η LeasePlan Hellas διαχειρίζεται περισσότερα από 12.000 οχήματα και εξυπηρετεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 1.100 πελάτες, γεγονός που την καθιστά τον κατεξοχήν έμπιστο και εξειδικευμένο συνεργάτη στον κλάδο του leasing για μεγάλες και μικρές εταιρείες, για επαγγελματίες, αλλά και για ιδιώτες. Με σημαντική παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η εταιρεία παρέχει συστηματικά υπηρεσίες βέλτιστης ποιότητας στο χώρο της εκμίσθωσης και διαχείρισης αυτοκινήτων, προσφέροντας στους πελάτες της άμεσες, γρήγορες και συμφέρουσες λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις τους. Σήμερα, η LeasePlan Hellas, αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία με 79 εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες και βασικούς πρεσβευτές του οράματος και των αξιών της εταιρείας.