Το Great Place to Work® ανακοίνωσε πρόσφατα την 6η ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Multinational Workplaces. Σύμφωνα με αυτή, η Google κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από την SAS Institute και την W.L. Gore, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (SAS, MARS και 3M) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εργασιακό τους περιβάλλον. Η κατάταξη που δημοσιεύει το Great Place to Work® είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας παγκοσμίως όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.

Οι 16 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι οι Information Technology και Manufacturing & Production. Η λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές «World’s Best Multinational Workplaces» στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces που έγινε για τις επιμέρους εθνικές λίστες που συντάσσει το Great Place to Work®.