Την προώθηση της έννοιας της προσαρμογής ως στρατηγικό καθήκον σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, ανέδειξε η Wind με τη συμμετοχή της στο συνέδριο του Economist με θέμα «A world in transition: The new jobs – The new skills».

Διακεκριμένοι επιστήμονες και έγκριτοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες προσέγγισαν τη συζήτηση για τις νέες τάσεις, τα νέα επαγγέλματα και τις αλλαγές που παρατηρούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και κυρίως την επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Wind Ελλάς, Ιωάννα Τσίτουρα, επικεντρώθηκε στον ανατρεπτικό ρόλο της τεχνολογίας καθώς και στην ανάγκη άμεσης προσαρμογής στις ανατροπές.

«Οι επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι ήδη εδώ, είναι τεκτονικές και πολυεπίπεδες. Έχουμε περισσότερους από 500.000 λόγους, όσα και τα χρόνια του ανθρώπινου είδους, για να εκτιμήσουμε ότι θα τιθασεύσουμε κάθε εξέλιξη υπέρ του ανθρώπου και να πειστούμε ότι η προσαρμογή είναι βασική προϋπόθεση της ευημερίας» τόνισε η ίδια, καταλήγοντας: «Ο άνθρωπος είναι πάντα ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οι μηχανές δεν έχουν ήθος. Ανυπομονώ να δω πώς θα αξιοποιήσουμε τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον που έρχεται».