Σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad για το πρώτο τρίμηνο του 2018, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δουλεύει ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο γραφείο κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας και μόνο το 27% επιβεβαίωσε ότι η εργασία του είναι ευέλικτης μορφής, δηλαδή μπορεί να δουλεύει από οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε στιγμή.

Επιπρόσθετα, 3 στους 4 ανέφεραν ότι τους αρέσει η μορφή ευέλικτης εργασίας, καθώς τους επιτρέπει να διατηρήσουν μία καλή ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής και το 74% δήλωσε ότι τους αρέσει επειδή αυξάνει την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την εργασιακή ικανοποίηση. Αναφορικά με την εργασιακή τοποθεσία, το 67% συμφώνησε ότι θα προτιμούσε να εργάζεται από το σπίτι ή από κάποια άλλη τοποθεσία κατά καιρούς και το 42% σχολίασε  ότι ο εργοδότης τους τους παρέχει τεχνολογικό εξοπλισμό που τους επιτρέπει να εκτελούν πλήρως τα εργασιακά τους καθήκοντα από το σπίτι ή από κάποια άλλη τοποθεσία.

Σχετικά με τον Δείκτη Κινητικότητας της Randstad για την αγορά εργασίας, μειώθηκε κατά 1 μονάδα, στο 103, για το πρώτο τρίμηνο του 2018 με τον αντίστοιχο παγκόσμιο δείκτη να παραμένει σταθερός στις 109 μονάδες για ακόμα μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα, οι οποίοι άλλαξαν εργασία τους τελευταίους 6 μήνες, μειώθηκε κατά 1%, δηλαδή ανήλθε στο 22% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι βασικοί λόγοι αλλαγής εργασίας είναι: αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών συνθηκών (29%), δυσαρέσκεια με τον εργοδότη (14%) και αλλαγή εργασίας λόγω οργανωτικών περιστάσεων (12%).