Το πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center, που υλοποιεί εδώ και 4 χρόνια η PRAKSIS, και το Citi Foundation ανανέωσαν τη συνεργασία τους μέχρι και τον Ιούλιο 2019.

Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη τουλάχιστον 240 επίδοξων επιχειρηματιών, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια και τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Το Citi Foundation είναι αποκλειστικός χρηματοδότης–δωρητής του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center από τον Αύγουστο 2016, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Pathways to Progress», ενός τριετούς προγράμματος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικής συμμετοχής 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση 500.000 νέων σε όλον τον κόσμο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

Μέχρι σήμερα, η συνεργασία των δύο οργανισμών στην Ελλάδα έχει συνεισφέρει θετικά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, 130 νέοι επιχειρηματίες έλαβαν εξατομικευμένη συμβουλευτική, business coaching και εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία 49 νέων επιχειρήσεων και 112 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στα σχέδια των επιχειρηματιών είναι η δημιουργία επιπλέον 144 θέσεων εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.