Για το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος, τη σημασία της προσέλκυσης νέων ταλέντων, καθώς και τις αλλαγές που έρχονται στον ρόλο του επικεφαλής HR, μίλησε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Παπαδοπούλου, στο πάνελ του ετήσιου συνεδρίου του CEO Clubs Greece με θέμα «The organization of the Future».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, απαντώντας για το ποιες θα είναι οι πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μιας επιτυχημένης επιχείρησης στο μέλλον, η ίδια σημείωσε: «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός ανεμοστρόβιλου αλλαγής, χάρη στην τεχνολογία. Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το HR, καθώς όντας ο στρατηγικός εταίρος του Business, θα κληθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, διαμορφώνοντας το εργασιακό περιβάλλον της νέας ψηφιακής εποχής».

Η  Ε. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που θα υπάρξουν στον ρόλο του επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, υπογραμμίζοντας ότι «για να θεωρείται επιτυχημένος ένας CHRO το 2025, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις συνεχείς και disruptive αλλαγές της τεχνολογίας, να χρησιμοποιεί τα big data analytics για να υποστηρίζει τις ανάγκες του business και βέβαια να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που θα ενισχύει τη συνεργασία και την καινοτομία μεταξύ ανθρώπων και ομάδων που, λόγω της παγκοσμιοποίησης, θα προέρχονται από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες».