Ο Οργανισμός Enterprise Greece (με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ευρω-Μεσογειακού Δικτύου ANIMA Investment Network) συνδιοργανώνει με το ANIMA δύο Εργαστήρια Κατάρτισης (Master Classes) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος EBSOMED.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του μεσογειακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και η προώθηση της βιώσιμης οικονομίας, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή της Μεσογείου. Τα πρώτο Master Class θα πραγματοποιηθεί 21-22/01 με θεματική: «Territorial marketing: structuring and promoting an attractive ecosystem» και το δεύτερο στις 24-25/01 με θεματική «Project development and management: cooperation and fund raising».

Αμφότερα αποτελούν πιστοποιημένα εργαστήρια κατάρτισης, στα οποία θα συμμετάσχουν περίπου 50 στελέχη οργανισμών οικονομικής ανάπτυξης των χωρών της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, στις 23/1 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δύο φορείς των κλάδων της τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και του τουρισμού, ενώ στις 22/1, ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργανώνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης με αντίστοιχους ελληνικούς φορείς.