Για δεύτερη φορά, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece αναγνωρίζεται από το AACSB International, το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο για την εκπαίδευση στελεχών, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα λίγα, επίλεκτα ιδρύματα στον κόσμο που φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στο τοπίο της εκπαίδευσης.

Η αναγνώριση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Innovations That Inspire» για το 2019, και αφορά το Recruitment Confidence Index (Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας ή RCI) του Alba. Aυτήν τη φορά το θέμα του διαγωνισμού έδωσε έμφαση στη συνδημιουργία της γνώσης – μία από τις πέντε ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στο Collective Vision for Business Education του AACSB.

Αναφορικά με την επίδρασή του στην καινοτομία (innovation impact), υπολογίζεται ότι το RCI έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 μοναδικούς χρήστες στα 11 χρόνια της ύπαρξής του στην Ελλάδα – ανάμεσά τους στελέχη HR από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ο πρύτανης του Alba, Κώστας Αξαρλόγλου, ανέφερε σχετικά: «To Alba, που βρίσκεται κοντά στην οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, παρέχει το RCI για να βοηθήσει τα μέλη της να αποκτήσουν πληρέστερη κατανόηση της αγοράς εργασίας. Είναι πράγματι σημαντικό το γεγονός ότι λάβαμε τη διάκριση του AACSB ανάμεσα σε μία ελίτ σχολών business, μία αναγνώριση της στήριξης του Alba στην επιχειρηματική κοινότητα».

Από την πλευρά του, ο Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Director of Applied Research στο Alba, σημείωσε: «Ο δείκτης RCI λειτουργεί, για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, ως ένα βαρόμετρο όχι μόνο της αγοράς εργασίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Αποδεικνύει ότι η οικονομική δραστηριότητα και η ζήτηση εργατικού δυναμικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ακολουθούν παράλληλες πορείες.

Το Alba είναι περήφανο που συμβάλλει δημιουργικά και στα δύο μέρη αυτής της σχέσης: αφενός στην ανάπτυξη και “προσφορά” ικανών νέων στελεχών στην αγορά εργασίας και αφετέρου στη μελέτη και αξιοποίηση νέων μεθόδων και τεχνολογιών management για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».