Ένας στους τρεις CEOs θεωρεί ότι η πρόσφατη αύξηση του βασικού ημερομισθίου θα επηρεάσει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει εισέλθει ακόμη σε τροχιά ανάπτυξης.

Επιπλέον εννιά στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι ο βαθμός ευελιξίας της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα είναι μέτριος ως χαμηλός, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Παράλληλα, στις 156 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 1ο τρίμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15/03/2019 μέχρι 31/03/2019. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) σημείωσε νέα μείωση και διαμορφώθηκε στις 156 μονάδες έναντι 159 το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση του δείκτη αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας μεταξύ των CEOs σχετικά με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, ενώ η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει πτώση του δείκτη στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και άνοδο στις πολύ μεγάλες.