Ο Γιάννης Βρούτσης ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ορίστηκε ο Παναγιώτης Μηταράκης και Υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αρχική προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι, μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά. Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι η πρώτη πολιτική του απόφαση θα αφορά στην αύξηση και στην ενδυνάμωση των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας που έχουν, ήδη, προγραμματιστεί στις τουριστικές περιοχές της χώρας για την πάταξη της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας, των καταχρηστικών συμπεριφορών, αλλά και κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων «που ξεκινήσαμε την προηγούμενη περίοδο, κυρίως για σημαντικές οργανωτικές αλλαγές που άλλαξαν τη φυσιογνωμία και τις υπηρεσιακές δυνατότητες των υπηρεσιών του υπουργείου». Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι στα πρωτεύοντα θέματα είναι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ).